header image

ZA VIKEND ODRŽAN KONCERT UOČI SVJETSKOG DANA MUZIKE

22.06.2020.
blog image

U organizaciji Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor i OJU ,,Muzeji“, a uoči Svjetskog dana muzike i prvog dana ljeta za vikend je na Trgu od Brašna, pred palatom Pima, organizovan koncert pet kotorskih sopranistkinja, sa simboličnim nazivom ,,Muzika pred palatom“. Kotorani su svojim aplauzima i vedrim raspoloženjem koje i pripada kulturnim navikama i obilježjima grada kada je u pitanju umjetnička muzika i prave vrijednosti, učinili veoma prijatnom.
Koncertu je pored brojne publike u odnosu na trenutne okolnosti, prisustvovao predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović i direktorica OJU ,,Muzeji“ Slađana Mijanović. Ispred organizatora, na samom početku večeri, prisutne je pozdravila sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene
djelatnosti, Marina Dulović koja je iskazala zadovoljstvo što smo nakon svih opasnosti koje su vrebale poslednjih mjeseci i koje su i sada tu negdje oko nas, ali srećom još uvjek ne u našem gradu, zajedno u večeri da uživamo u muzici i dugo očekivanom ljetu.

Uz klavirsku saradnju izvanrednog saradnika i pijaniste Dejana Krivokapića, publici su se predstavile Milica Milanović, Milica Lalošević, Aleksandra Magud, Petra Radulović i Antonija Vučinović. Na programu su bila djela Varlamova, Čajkovskog, Rahmanjinova, Lista, Pučinija, Gotovca, popularne arije i biseri umjetničke muzike. Koncert je završio poznatom napolitanskom melodijom ,,Santa Lućija“ koje su sopranistkinje otpjevale ispod volta jedne od terasa prekrasne palate Pima.