Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

SVEČANA DODJELA NAGRADA NAJBOLJIMA U SPORTU ZA 2018. GODINU

16.12.2018.
SVEČANA DODJELA NAGRADA NAJBOLJIMA U SPORTU ZA 2018. GODINU

Na tradicionalnoj svečanosti, u organizaciji opštinskog Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, održanoj u palati Bizanti uručene su nagrade najboljima u sportu za 2018.godinu.

Odlukom Komisije za sport i sportskih novinara, za najboljeg sportistu Opštine Kotor za 2018. godinu izabran je Dušan Matković, vaterpolista VK Primorac, čiji je član seniorskog tima već 5 godina, kao i mlade reprezentacije Crne Gore, koja je u na Evropskom prvenstvu u Bjelorusiji osvojila srebrnu medalju.

Najboljem sportisti u ovoj godini nagradu je uručio gradonačelnik Vladimir Jokić, a svečanosti su prisustvovali i potpredsjednici Branko Nedović i Milivoje-Mišo Samardžić.

Najbolji kolektiv je Auto moto sportski klub "Blažo Smiljanić", desetostruki šampion države, najbolji sportski trener je Slobodan Mačić, selektor juniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore, košarkaš Kotora, a sada italijanskog Varezea Balša Jokić je najbolji perspektivni sportista, a za sportskog radnika godine izabran je Mirza Krcić.

Specijalna priznanja za doprinos i afirmaciju sporta u Kotoru dobili su Anastazija Petrović-kik boks, Biljana Mitrović-džiu džicu, Amela Feković-power lifting, odbojkašica Ksenija Simun, vaterpolisti Aljoša Mačić i Alen Isljamović, vaterpolo trener Miodrag Matković, dr Đorđe Klajn, fudbaleri Bokelja i Grblja Miloš Banićević i Dejan Perović, automobilista Vasilije Jakšić, jedriličar Miloš Radonjić i posthumno Tripo Bukilica.

Opština Kotor vrednuje i pospješuje razvoj sporta, te nastoji da pored turizma bude grad za primjer i u ovoj oblasti. Sredstvima koja godišnje izdvaja podržava dugogodišnje i podstiče nove sportske klubove, organizacije, kolektive i individualce čiji svaki ostvareni uspjeh čini veliki doprinos u sportskom i društvenom životu grada. U saradnji sa istim ulaže se trud da se zadrži tradicija pobjedničkih mečeva, utakmica i turnira, njegujući sjećanja i na velika kotorska sportska imena.

I pored teških uslova, uprkos mnogim komplikacijama i shodno dozvoljenim mogućnostima kotorski sportisti i dalje ostvaruju zapažene rezultate. Tokom ove godine Opština Kotor opredijelila je značajna finansijska sredstva za djelatnosti, pomoći, podrške, učešća i organizacije u sportu.