Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ministarka rada i socijalnog staranja u radnoj posjeti opštini Kotor

15.01.2016.
 Ministarka rada i socijalnog staranja u radnoj posjeti opštini Kotor

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević boravi u radnoj posjeti opštini Kotor, u pratnji direktora Fonda PIO Duška Perovića. Ovom prilikom razgovarala je sa predsjednikom opštine Kotor dr Aleksandrom Stjepčevićem i njegovim najbližim saradnicima. Sastanku su pored ostalih prisustvovali i direkor - Resursnog centra za sluh i govor u Kotoru Boro Kašćelan, generalni direktor Direktorata za socijalnu i dječju zaštitu Goran Kuševija, predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja i Udruženja penzionera.

Klučne teme radnog sastanka odnosile su se na izgradnju dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, kao i mogućnost iznalaženja lokacije za izgradnju zgrade za penzionere na teritoriji opštine Kotor. 
Ministarka Zorica Kovačević je saopštila da je izuzetno zadovoljna objektom u okviru Resurnog centra, koji će biti rekonstruisan i adaptiran za potrebe otvaranja centra za boravak djece sa posebnim potrebama. Projekat otvaranja ovako važne javne ustanove će se ubrzo realizovati zajedničkom saradnjom Ministarstva rada i socijlnog staranja i Opštine Kotor. Ministarka Kovačević je istakla da će ministarstvo finansirati boravak djece u ovoj ustanovi, koja će raditi u skladu sa savremenim standardima u oblasti brige o djeci sa posebnim potrebama.
Ministarka rada i socijalnog staranja i predsjednik opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević su postigli dogovor, shodno kojem će nadležni u Opštini Kotor dati prijedlog lokacije, za izgradnju zgrade sa stanovima za penzionere, koji nemaju rješeno stambeno pitanje. Predsjednik dr Stjepčević je istakao spremnost da u najskorije vrijeme iznađe potencijalnu lokaciju, napominjući da ovaj zadatak nije lak s obzirom da je Kotor turistički grad i grad pod zaštitom UNESCO-a, a shodno tome moraju se striktno ispoštovati svi stndardi i planska dokumentacija. Sagovornici su se usaglasili da će zajedeničkim snagama raditi da se u skorijoj budućnosti steknu potrebni uslovi za realizaciju projekta izgradnje stambenog objekta za najstarija lica, koji bi stekli pravo da pod povoljnim uslovima otkupe stanove.