Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

AMBASADOR JAPANA U POSJETI KOTORU

16.11.2015.
AMBASADOR  JAPANA U POSJETI KOTORU

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević primio je danas Nj.E. Ambasadora Japana u Crnoj Gori g-dina Đuićija Takaharu sa saradnicima. Novi ambasador Japana je u posjeti Kotoru boravio u pratnji prvog sekretara g-dina Jošifumi Kanoa i savjetnika g-dina Masanori Ojame.

Predsjednik Stjepčević ovom prilikom podsjetio je na dosadašnju saradnju Japana i Grada Kotora i na brojne donacije Vlade Japana kotorskim institucijama i javnim preduzećima. 


Razgovarano je o obostranoj spremnosti za uspostavljanjem saradnje u oblastima kulture i sporta. Ambasador Takahara je poručio da Kotor ne oklijeva, ukoliko ima potrebe da kod japanske Vlade kandiduje projekte za dobrobit zajednice, naglašavajući da su takvi projekti uvijek dobro došli.

Japanski ambasador je podsjetio i na poznatu japansku investiciju u Kotoru “Daido Metal” i zamolio da Opština i dalje pruža podršku funkcionisanju te kompanije. S obzirom da veliki broj japanskih turista Boku Kotorsku zbog specifične ljepote bira kao destinaciju za svoja putovanja, ambasador Takahara je izrazio nadu da će biti obezbijeđena sigurnost i bezbjednost japanskim turistima, za koje se nada da će posredstvom kruzing kompanija dolaziti u Kotor u još većem broju. Bilo je riječi i o posjeti 'Broda mira' koji ploveći po svjetskim lukama promoviše načela organizacije "Gradonačelnici za mir" čiji je Kotor punopravni član, a koji je i ove godine uplovio u kotorsku luku. Predsjednik Stjepčević istakao je da je Kotor grad koji uz bogatu kulturno - istorijsku tradiciju, baštini neprocjenjive vrijednosti međuljudskih odnosa, tolerancije i razumijevanja.

Delegacija je u okviru boravka u Kotoru obišla Stari grad i posjetila najznačajnije kulturno-istorijske spomenike, katedralu Svetog Trupuna, crkvu Svetog Luke, Pomorski muzej.

 


KABINET PREDSJEDNIKA