Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ambasador Republike Turske u posjeti Opštini Kotor

19.03.2015.
Ambasador Republike Turske u posjeti Opštini Kotor

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević primio je danas Njegovu Ekselenciju ambasadora Turske u Crnoj Gori g- dina Mehmeta Niyazija Tanilira. Posjeta je organizovana povodom obuke na temu “Integracija Crne Gore u NATO” na kojoj je NJ. E. ambasador Tanilir bio jedan od govornika. Obuka je namjenjena edukaciji službenika Opštine Kotor, odbornika lokalnog parlamenta i predstavnika Uprave policije. Sastanku su takođe prisustvovali pukovnik doc. dr. Mehmedin Tahirović, sekretar ambasade Turske u Crnoj Gori Ajdin Rakić, predstavnica Uprave za kadrove Crne Gore Bojana Šćepanović i koordinatorka kancelarije za međunarodnu saradnju Opštine Kotor Jelena Stjepčevic.

Predsjednik Opštine Kotor zahvalio se Njegovoj Ekselenciji na današnjoj posjeti i spremnosti da kotorskim građanima pomogne u edukaciji o Nato integracijama. Ovom prilikom predsjednik Stjepčević najavio je jačanje saradnje sa Republikom Turskom na poljima pomorstva, turizma i zdravstva.

Njegova Ekselencija. ambasador Tanilir poželio je predsjedniku Opštine Kotor puno uspjeha na novoj funkciji,  ističući dosadašnju dobru saradnju ambasade Republike Turske u Crnoj Gori sa Opštinom Kotor i spremnost da sa Kotorom sarađuje na brojnim poljima. Takođe je izrazio zadovoljstvo uspostavljenom pobratimskom saradnjom sa Gaziantepom, koji predstavlja jedan od najznačajnijih industrijskih centara u Turskoj. Ambasador je saopštio da će turski privrednici dati veliki doprinos jačanju lokalne ekonomije, ukoliko ostvare investicije na teritoriji opštine Kotor Ambasador Tanilir je istakao da je Turska, kao jedna od najstarijih članica NATO-a, spremna da podijeli svoje iskustvo sa Crnom Gorom na tom polju, pružajući svu podršku crnogorskim institucijama kao i želju da Crna Gora što prije dobije poziv za učlanjenje u NATO.