Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata u posjeti Kotoru

02.02.2015.
Ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata u posjeti Kotoru

Predsjednik Opštine Kotor Prim. dr Aleksandar Stjepčević primio je danas ambasadorku Ujedinjenih Arapskih Emirata Njenu Ekselenciju Hafsu Al Ulame i direktora firme 'Global ideas' iz Abu Dabija Aleksandra Zindela. Sastanku su pored predsjednika Opštine prisustvovali potpredsjednik Branko Nedović i koordinatorka Kancelarije za međunarodnu saradnju Jelena Stjepčević.

Visoki gosti izrazili su zainteresovanost za ulaganja na teritoriji opštine Kotor kao i razvijanje obrazovnih programa. Ambasadorka Al Ulame izrazila je zadovoljstvo dobrim odnosima između Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata naglasivši sličnosti dvije zemlje koje po njenim riječima predstavljaju prave oaze mira i stabilnosti svaka u svom regionu i primjere multikofesionalnog, multietničkog i multikulturalnog sklada. 
Predsjednik Stjepčević je upoznao goste sa dugoročnim investicionim planom Opštine Kotor i njenim razvojnim ciljevima, kao i mogućnostima za saradnju na brojnim poljima. Predsjednik Stjepčević je izrazio spremnost lokalne samouprave da u okviru zakonskih mogućnosti izađe u susret potencijalnim investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i obezbijedi im sigurnost investiranja u obostranom interesu. Na ovaj način bi se kreirala nova radna mjesta i doprinijelo dugoročnoj ekonomskoj stabilnosti na lokalnom nivou. Predsjednik Opštine Kotor takođe je predočio mogućnost investiranja u oblastima nautičkog turizma i proizvodnje zdrave hrane. Ovom prilikom postignut je dogovor da se u narednom periodu organizuje studijska posjeta predstavnika turističkih agencija, turoperatora kao i predstavnika malih i srednjih preduzeća Opštini Kotor, u cilju promovisanja Kotora i Crne Gore javnosti Ujedinjenih Arapskih Emirata.