Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

BROJNI PROJEKTI ZAVRŠENI, KOTOR TEK OČEKUJU INVESTICIONE AKTIVNOSTI

27.02.2020.
BROJNI PROJEKTI ZAVRŠENI, KOTOR TEK OČEKUJU INVESTICIONE AKTIVNOSTI

Juče je u Sali za sastanke Opštine Kotor održana press-konferencija kojoj su prisustvovali: predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, glavna administratorka Milena Kašćelan, potpredsjednik Nenad Vukadinović i sekretar Sekretarijata za lokalne prihode, budžet i finansije Ivo Magud.
Od 12. jula prošle godine, svjedoci smo brojnih promjena na području opštine Kotor.

Opština Kotor, Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora i kompanija Bigova Bay u decembru su potpisali Sporazum kojim se stvaraju preduslovi za realizaciju vrijedne investicije u zahvatu DSL 38 Bigova i LSL Trašte. Prema usvojenim planskim dokumentima, na poluostrvu Bigova – Trašte planirana je izgradnja turističkog kompleksa najviše kategorije, u vidu višenamjenskog turističkog kompleksa, uključujući hotele, vile i komercijalne sadržaje.

Juče je lokalna samouprava na osnovu Odluke lokalnog parlamenta pristupila zaključenju Ugovora sa AD Jugopetrol Podgorica. Nakon kvalitetnih razgovora sa predstavnicima Jugopetrola završen je jedan izuzetno značajan projekat za Kotor. Tom prilikom predsjednik Aprcović je istakao da će Opština Kotor na osnovu Ugovora o kupoprodaji steći pravo svojine na dvije izuzetno kvalitetne lokacije u Industrijskoj zoni i Škaljarima koje su u vlasništvu Jugopetrola.

,,Kao odgovorna lokalna samouprava, tako smo se i odnosili prema svim djelovima naše opštine, u smislu komunalnog uređenja zemljišta, ulaganja u prosvjetno-obrazovne objekte, sakralne i kulturne objekte, zatim ulaganje u sport i kulturu, kao i socijalu, a tako će biti i ubuduće”, kazao je prvi čovjek grada Željko Aprcović.

Potpisan je ugovor sa Upravom javnih radova Crne Gore koja je iz dijela kapitalnog budžeta države Crne Gore opredijela sredstva u visini od 500 hiljada eura, a dio tih sredstava će biti uložen na dionicu puta koji vodi od Lastve Grbaljske do Stare Fortice, odnosno jedan dio koji vodi od Stare Fortice prema Šišićima i Nalježićima u iznosu od 350 hiljada eura. Kroz plan rada Direkcije-plan rada i uređenja prostora za ovu dionicu opredijeljeno je još 150 hiljada eura, ne uzimajući u obzir dio radova koji se odnosi na potporne zidove neophodnih za tu saobraćajnicu, radi bolje protočnosti saobraćaja. Ovaj putni pravac će da bude alternativa budućoj gradnji bulevara čija će realizacija krenuti vrlo brzo.
U narednom periodu realizovaće se još nekoliko projekata, a izrada projektno tehničke dokumentacije je u toku.

,,Ovdje konkretno mislim na obezbjeđivanje boljeg funkcionisanja u samom gradu i u Ulici Iva Brkanovića za koju je završena revizija projekta, kao i u Njegoševoj ulici. Kroz ovaj projekat će biti uređen dio trotoara i ukoliko bude neophodno doradiće se javna rasvjeta koja pokriva tu dionicu puta”, kazao je predsjednik Aprcović.
Rekonstrukcija ulice i projekat druge ulice u Rakitama i asfaltiranje ulice od benzinske pumpe ka trafostanici je takođe ono što nas očekuje u bliskoj budućnosti.

U toku je i sanacija Kule od sata, kao i sanacija trotoara u samom gradskom jezgru. Rekonstrukcija gradskog parka sa dijelom zelenih površina ispred suda je
u planu za naredni period.

Na osnovu zahtjeva, ali i potreba lokalne uprave grad se svakodnevno uređuje i taj trend će se nastaviti.