Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

DELEGACIJA IZ TURSKE U POSJETI OPŠTINI KOTOR

22.08.2018.
DELEGACIJA IZ TURSKE U POSJETI OPŠTINI  KOTOR

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić upriličio je  prijem za rukovodstvo turskog grada Gaziantepa i predstavnike Zajednice opština Turske, koji su u petak i subotu boravili u posjeti Kotoru.Delegaciju iz Turske predvodio je zamjenik gradonačelnice Gaziantepa Latif Karadag, koja je ujedno i predsjednica Zajednice opština Turske.

Predsjednik Jokić izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka uspješne saradnje između pobratimskih gradova Gaziantepa i Kotora, posebno nakon potpisivanja Protokola o saradnji između Zajednica opština Crne Gore i Turske, i istakao doprinos Kotora u ostvarivanju dobrih odnosa koji su rezultirali potpisivanjem ovakvog sporazuma.

Zamjenik gradonačelnice Gaziantepa Latif Karadag zahvalio se na gostoprimstvu i srdačnom dočeku, i podsjetio na intenzivnu saradnju dva grada, koja traje već pet godina. Iskazao je želju da odnos dva grada bude primjer i drugim opštinama koje, nakon potpisivanja Protokola o saradnji između Zajednica opština dvije zemlje, budu započele međusobnu saradnju.

Na sastanku su istaknuti potencijali za razvoj dva grada kroz međusobnu saradnju, posebno kada su u pitanju oblasti ekonomije, privrede i turizma.

Predstavnici Gaziantepa pozvali su predsjednika Opštine Kotor da sa svojim saradnicima bude gost u njihovom gradu, u toku velikog međunarodnog festivala gastronomije, koji se održava u septembru. Takođe, u smislu tješnje saradnje u oblasti privrede, izrazili su spremnost za prijem zainteresovanih privrednika iz Kotora, koji bi boravili u posjeti biznis zonama u Gaziantepu.

Predsjednik Jokić naglasio je spremnost sa strane Opštine Kotor da odnosi dva grada budu primjer razmjene upravo na polju ekonomije i privrede, kada je u pitanju razmjena iskustava, ali i razmjena u poslovanju privrednih društava koji će naći interes za poslovanje kako u Turskoj tako i u Crnoj Gori.

Pored predsjednika opštine sa saradnicima, sastanku su prisustvovali predsjednica Skupštine Opštine Kotor Dragica Perović i sekretar Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj u Opštini Kotor Vladimir Bujišić.