header image

EVROPSKA NEDJELJA SPORTA U KOTORU

24.09.2020.
blog image
U okviru Evropske nedjelje sporta na inicijativu Evropske komisije, koju je pokrenulo Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore, u Kotoru je realizovan prvi dio programa sportsko-rekreativnih aktivnosti.U organizaciji Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor na otvorenom bazenu upriličena je prezentacija vaterpolo sporta, u kojem su učestvovala dva gradska kluba: VPK „Primorac“ Kotor i VA „Cattaro“. Uz prisustvo selekcije 2005. godište, trenera i predstavnika klubova uručeni su poklon paketi koje je obezbjedilo Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore, dok planirana utakmica nije održana iz razloga loših vremenskih uslova. Dogovoreno je da se ista odigra kada se za to steknu uslovi i time da značajan doprinos, kako nedelji sporta tako i vaterpolu kao prioritetnom sportu u našem gradu.
Mladi naraštaji su ovom prilikom bili upoznati sa idejom i motom manifestacije, koja za cilj ima popularizaciju sporta i uključivanje što većeg broja mladih u sportske aktivnosti.
Predstavnici oba kluba saopštili su da podržavaju inicijativu i aktivnosti na promociji sporta i zdravih stilova života u Kotoru, gdije vaterpolo zauzima posebno mjesto kao tradicionalni i najtrofejni crnogorski sport. Ova manifestacija od posebnog je značaja, jer pokazuje opredjeljenost lokalne uprave da u saradnji sa sportskim klubovima radi na popularizaciji vaterpolo i ostalih sportskih disciplina.
U okviru drugog dijela programa planiran je sportsko-rekreativni događaj u kojem će uzeti učešće zaposleni u Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor, koji će u okviru fizičkih aktivnosti na radnom mjestu organizovati pješačku turu do tvrđave Sv. Ivan.