Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

FORMIRAN TIM ZA SOCIJALNA PITANJA NA TERITORIJI OPŠTINE KOTOR

26.02.2024.
FORMIRAN TIM ZA SOCIJALNA PITANJA NA TERITORIJI OPŠTINE KOTOR

Danas je u prostorijama Opštine Kotor održan inicijalni sastanak Tima za socijalna pitanja na teritoriji opštine Kotor. Time je ozvaničen početak rada multidisciplinarnog sastava koji čine predstavnici/e relevantnih institucija čije su nadležnosti usmjerene na oblast socijalne i dječje, zdravstvene zaštite, obrazovanja, zapošljavanja i bezbjednosti.

Zadatak Tima je uspostavljanje kontinuirane međusobne saradnje, razmjena informacija i praćenje stanja na teritoriji opštine Kotor po pitanju lica koja se nalaze u specifičnim životnim okolnostima koje nisu u mogućnosti samostalno da prevaziđu, te kreiranje predloga za programe podrške, oblike pomoći i projekte u ovoj oblasti.

Na čelu Tima je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić koji je otvorio sastanak uz pohvale za ovu inicijativu koja je rezultat saradnje opštinskog Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti i JU Centar za socijalni rad Kotor. Predsjednik je istakao značaj  učešća različitih institucija, ustanova, ali i civilnog društva u radu ovog tijela, kao i njihovu kontinuiranu razmjenu informacija neophodnu u cilju pružanja pomoći sugrađanima. Naglasio je da će Opština Kotor pružiti svu pomoć  i biti aktivan učesnik ovih procesa.

Direktorica JU Centar za socijalni rad Kotor Mirela Kovačević istakla je nužnost djelovanja u cilju prevencije odnosno ranog detektovanja problema i intervencije. Kako bi se to postiglo, svi članovi Tima će, iz svog djelokruga rada, dati doprinos i kroz međusobnu komunikaciju raditi na prepoznavanju potencijalniih problema kao što su zanemarivanje  djece, starih lica i osoba sa invaliditetom, vršnjačko nasilje, nasilje u porodici, lica u stanju materijalne potrebe.

Formiranje Tima jedna je od aktivnosti predviđenih Lokalnim akcionim planom za unapređenje socijalne i dječje zaštite 2021-2024, a isto predstavlja preduslov za realizaciju mnogih aktivnosti i poduhvata na ovom polju.