Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

INFO DAN DANUBE

05.12.2018.
INFO DAN DANUBE

Kancelarija za evropske integracije u saradnji sa Opštinom Kotor organizovala je juče u press sali Kulturnog centra „Nikola Đurković" u Kotoru Info dan u cilju promocije Trećeg poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Dunavskog transnacionalnog programa 2014-2020.

U uvodnom obraćanju, koordinatorka Kancelarije za međunarodnu saradnju Jelena Stjepčević predstavila je prisutnima značaj prekogranične saradnje za lokalne samouprave na primjeru Opštine Kotor, navodeći uspješno realizovane projekte iz prethodne finansijske perspektive IPA 2007-2013 kao i one koje Opština Kotor trenutno realizuje u okviru finansijske perspektive IPA 2014-2020.
Dunavski transnacionalni program 2014-2020 predstavio je Veselin Šćepanović, programski koordinator u Kancelariji za evropske integracije dok je pravila Trećeg programa za dostavljanje projekata predstavio Miloš Marković, nacionalna kontakt osoba za ovaj transnacionalni program.
Opština Kotor je jedna od dvije crnogorske institucije kojima su odobreni projekti iz Drugog poziva za projekte u okviru Dunavskog transnacionalnog programa. U tom kontekstu, iskustva Opštine Kotor kao korisnika projekta OTKRIVANJE, IZLAGANJE I KORIŠĆENJE JEVREJSKE BAŠTINE U DUNAVSKOM REGIONU' - REDISCOVER predstavila je Lena Pasinović, savjetnica za međunarodnu saradnju u Opštini Kotor. Vodeći partner na projektu 'REDISCOVER' je pobratimski grad Segedin. Projekat je kandidovan u okviru specifičnog cilja 2.2: Jačanje održive upotrebe prirodnih i kulturnih resursa odnosno nasleđa. Glavni cilj projekta je otkrivanje potencijala zajedničke jevrejske baštine područja obuhvaćenih projektom i razvijanje modernih turističkih rješenja uz rezultate u vidu tematskih pilot projekata kao i transnacionalnih turističkih proizvoda i usluga. Opština Kotor kao partner na ovom projektu ima budžet od 118.898,00 Eura.
Nakon prezentacija, predstavnici Kancelarija za evropske integracije odgovarali su na pitanja zainteresovanih učesnika na Info danu. Događaju su kao potencijalni aplikanti prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava, institucija, organizacija i NVO sektora primorskih gradova.
Više informacija o Dunavskom transnacionalnom programu i pravilima Trećeg poziva za projektne prijedloge moguće je pronaći na sledećem linku: 
http://www.interreg-danube.eu/calls/calls-for-proposals/third-call-for-proposals