Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

IZGRADNJA PRISTUPNE SAOBRAĆAJNICE

25.08.2020.
IZGRADNJA PRISTUPNE SAOBRAĆAJNICE

Danas je u Sali za sastanke Opštine Kotor završeno potpisivanje prvog izvođačkog Ugovora između BBI Development-a doo i Briv Construction-a na komunalnom opremanju. Potpisivanju su prisustvovali: predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, potpredsjednici Sonja Seferović i Nenad Vukadinović, glavna administratorka Milena Kašćelan, sekretar Sekretarijata za imovinsko pravne poslove Davor Magud, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju kotora Zoran Mrdak,  ispred Briv Construction doo vlasnik Vojislav Bujković i izvršni direktor Vladimir Mračević, izvršni direktor Bigova Bay doo Branka Lazarević, ispred BBI Development doo izvršni direktor Bojana Ječmenica i inženjer Vidak Božović.

Osnov za današnje potpisivanje Ugovora je potpisivanje Sporazuma krajem prošle godine između Bigova Bay doo, Opštine Kotor i Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.  ,,Sporazum o plaćanju naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta izgradnjom komunalne infrastrukture, izgradnji komunalne infrastrukture u zahvatu DSL Sektror 38-Bigova i LSL Trašte i izmirenju dodatnih troškova koje snosi Bigova Bay dana 17.12.2019.,  je prenijela svoja prava i obaveze iz Sporazuma vezano za izvođenje radova na izgradnji komunalne infrastrukture u zahvatu DSL Sektor 38-Bigova i LSL Trašte, na novoosnovano privredno društvo BBI Development d.o.o. Osnivač navedenog društva je Bigova Bay d.o.o. Kotor, u obimu od 100%, a koja je osnovala BBI Development d.o.o. Kotor isključivo u svrhu realizacije Sporazuma, a u skladu sa članom 11.2 Sporazuma. Ugovor koji se danas potpisao obuhvata izgradnju pristupne saobraćajnice do lokacije poluostrva Trašte na kojoj je planiran projekat Bigova Bay.

Prva dionica pristupne saobraćajnice predstavlja izgradnju nove putne dionice u nasipu koja spaja postojeću saobraćajnicu koja vodi ka naselju Bigova sa makadamskim putem koji vodi do poluostrva . Druga dionica pristupne saobraćajnice obuhvata rekonstrukciju i proširenje postojećeg makadamskog puta. Vrijednost investicije je preko 1,560,000 eura, opciono sa još 336,358,00 eura“, kazao je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović. Ukupna dužina pristupne saobraćajnice je 882m, početak radova je zakazan za 1. septembar tekuće godine, a završetak za 270 dana.