header image

KADRIL NA KOTORSKOM TRGU SVETOG TRIPUNA

18.05.2018.
blog image

Danas, tačno u podne, na platou ispred katedrale Svetog Tripuna održan je tradicionalni ples maturanata kotorske Gimnazije i Srednje pomorske škole. Najveći sinhronizovani ples - kadril u Kotoru se održava od 2008. godine. U pratnji direktora Gimnazije Boža Perovića, profesora Snežane Smolović, Boška Vukčevića i profesora Pomorske škole Zorana Pejovića, učestvovalo je 150 maturanata u plavim i crvenim majicama, čime je uz melodije Štrausove opere i Kotor plesao sa mnogim gradovima Evrope.

U ime Opštine Kotor, predsjednica Skupštine Dragica Perović izrazila je zadovoljstvo i polježela uspješan završetak školske godine, uz poruku maturantima:

"Vi ste jedna vrata za sobom zatvorili, a sada vam se otvaraju druga vrata. Jedno doba vašeg života se završava, a drugo počinje.

Pred vama su sada otvoreni svi putevi, izaberite pravi i nećete pogriješiti. Želim vam dobar provod na maturskoj zabavi i puno uspjeha na maturi!

Uživajte u godinama koje su pred vama i ne zaboravite svoj grad, svoju matičnu luku. Vratite nam se sa diplomama i iskustvom, kako bi svi zajedno nastavili da gradimo bolji i ljepši Kotor!“ - poručila je predsjednica Perović.

Zajedničkim plesnim koracima, na oduševljenje građana i brojnih turista, maturanti su izvođenjem kadrila na kotorskom trgu povezali sa vršnjacima evropskih zemalja, promovišući ljudske vrijednosti mira, zajedništva i tolerancije.