header image

KOTORU STIGAO RESPIRATOR - DONACIJA GRADA POBRATIMA XIANA

20.05.2020.
blog image
Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović posjetio je danas Opštu bolnicu Kotor gdje ga je dočekao direktor ove ustanove dr Ivan Ilić sa osobljem, kako bi im uručio respirator koji je donacija grada pobratima Xiana. Preko kancelarije za Međunarodnu saradnju na čelu sa Jelenom Stjepčević Opština Kotor se obratila gradu pobratimu Xianu i od danas će naša bolnica imati još jedan respirator.
 
,,Zahvalio bih se ambasadoru Republike Kine Liu Jin-u kao i ambasadoru države Crne Gore u Pekingu Darku Pajoviću koji su nam pomogli da kotorska bolnica dobije ovaj respirator. Sa Xianom nastavljamo saradnju i u budućnosti i vjerujem da će ubrzo Crna Gora, Republika Kina i cijeli svijet izaći iz pandemije jači i bolji", kazao je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.
 
Direktor Opšte bolnice Kotor dr Ivan Ilić se u ime zaposlenih i svoje lično ime zahvalio predsjedniku Aprcoviću i gradu prijatelju iz Kine na ovoj vrijednoj donaciji.
 
,,Nije prvi put da Opština Kotor prepozna naše potrebe i pomaže nam u radu. U našoj bolnici je na respiratoru već jedna pacijentkinja i bez njega ona ne bi bila živa u ovom trenutku. Zato je ova donacija od velikoga značaja za kotorsku bolnicu, odnosno naše pacijente", rekao je dr Ilić.
On je dodao i da je Opština Budva pomogla bolnicu nabavkom deficitarne zaštitne opreme i da vjeruje da će i ostale opštine koje gravitiraju kotorskoj bolnici pokazati sličan interes. Podsjećanja radi, Opština Kotor je Opštoj bolnici nedavno donirala 6500 zaštitnih maski.