header image

KRUZING SEZONA U KOTORU KRAJEM JULA

28.05.2020.
blog image
Pandemija korona virusa koja je sa sobom donijela nove mjere u ponašanju i poslovanju čitavog svijeta, pa i naše države, pokazala nam je da i razvijenije zemlje moraju da uspostave ravnotežu između zaštite zdravlja, sprječavanja ekonomskog i socijalnog poremećaja i poštovanja ljudskih prava. Pokazala nam je i da (ne)disciplina itekako utiče na razvoj pandemije.
 
Naši sugrađani su se više od dva mjeseca strogo pridržavali mjera NKT-a i na taj način se uspješno izborili sa pandemijom koja je čitav svijet pozvala na buđenje. Kotor je jedini grad na Crnogorskom primorju koji je bio izuzet od pandemije koronavirusa. Poštujući sve mjere Instituta za javno zdravlje Crne Gore, u Kotoru se asfaltiralo, saniralo i rekonstruisalo, kako bi naši sugrađani i sa te strane osjetili sigurnost.
 
,,Nažalost, umjesto da u ovom trenutku govorimo o pozitivnim rezultatima turističke sezone, mi smo se okrenuli ka nečemu što jeste strategija-šta uraditi kako bi dio turističke sezone spasili”, najprije je kazao gostujući u Jutarnjem program TVCG predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.
 
Predsjednik je dodao i da je kruzing sezona ono o čemu se najviše govori, a da će ove sezone kruzing turizma biti u redukovanoj mjeri.
 
,,U prethodnom period smo u više navrata razgovarali sa Lukom Kotor. Kruzing sezona u Kotoru mogla bi da počne krajem jula, početkom avgusta. Imamo najave da ćemo krenuti sa manjim brodovima, kraće ture u regionu - Hrvatska, Albanija, jug Italije i Grčka. Ubrzano se rade protokoli u kruzing industriji koji će donijeti niz mjera kako i na koji način će pozicionirati brodove u slučaju pojave zaraze”, istakao je predsjednik Aprcović.