Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović posjetio opštinu Kotor

26.08.2015.
Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović posjetio opštinu Kotor

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, sa saradnicima, posjetio je danas opštinu Kotor i ovom prilikom se susreo sa predsjednikom Opštine Kotor dr Aleksandrom Stjepčevićem, kao i sa potpredsjednicima Opštine, starješinama resornih organa lokalne uprave i direktorima javnih ustanova u Kotoru. Na radnom sastanku je bilo riječi o odvijanju turističke privrede i njenom unapređenju. 

Ministar Gvozdenović je konstatovao da je zadovoljan ostvarenim rezultatima u proteklom periodu, ali da je potrebno raditi na realizaciji planiranih projekta, koji će unaprijediti turističku ponudu grada. Jedan od takvih projekata je upravo razvoj manjih difuznih hotela na teritoriji opštine, ali isto tako izgradnja hotela većih smještajnih kapaciteta. Na sastanku je bilo riječi o rekonstrukciji objekata hotel “Fjord” i “Teuta”, ali i potencijalnim lokacijama “Jugooceanije” i “Jugopetrola”. Ministar Gvozdenović je posebno istakao značaj kulturno-istorijskog blaga, koje Kotor posjeduje, kao grada pod zaštitom UNESCO-a, zato je potrebno uložiti dodatne napore na očuvanju prostornog ambijenta. Sagovornici su se usaglasili da izrada prostorno planske dokumentacije, naročito Prostorno urbanističkog plana opštine Kotor, treba da bude preduslov za dalji razvoj i izgradnju infrastrukturnih i turističko-ugostiteljskih objekata,. Takođe na sastanku se govorilo o saobraćajnoj infrastrukturi i načinima za rasterećenje glavne saobraćajnice, izgradnjom alternativnih rješenja.
Nakon sastanka u Opštini Kotor, održan je sastanak u sali SO Kotor, na kojem su prisustvovali predsjednici odborničkih klubova i odbornici
Tokom boravka u Kotoru, ministar Gvozdenović susreo se i sa Koordinacionim timom za praćenje turističke sezone, kao i sa zakupcima plaža, hotelijerima i vlasnicima ugostiteljskih objekata u Kotoru.