Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

MINISTARKA ZDRAVLJA DR JELENA BOROVINIĆ BOJOVIĆ OBIŠLA ZDRAVSTVENE USTANOVE NA TERITORIJI OPŠTINE KOTOR

12.02.2021.
MINISTARKA ZDRAVLJA DR JELENA BOROVINIĆ BOJOVIĆ OBIŠLA ZDRAVSTVENE USTANOVE NA TERITORIJI OPŠTINE KOTOR

Obišla sam Opštu bolnicu Kotor, Dom zdravlja Kotor, Specijalnu bolnicu Risan i prilikom ove posjete direktno sam se uvjerila u stanje i trenutnu situaciju na terenu. OB Kotor je povećala svoje kapacitete, u smislu povećanja hospitalnih postelja za Covid bolesnike. Ranije smo ovdje imali 15 postelja, a sada ih ima duplo više, dakle 30 bolesničkih postelja. Jedan dio kompletne opreme je stigao, a preostalo će sjutra, najkasnije do ponedeljka. Ljekari u kotorskoj bolnici se zaista maksimalno trude, daju svoj maksimum u liječenju pacijenata, što je potpuno evidentno, saopštila je nakon obilaska ministarka zdravlja.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić obišao je sa ministarkom opštu bolnicu i Dom zdravlja.

U Domu zdravlja Kotor smo naišli na situaciju da ispred Covid ambulante u tom trenutku nije bilo gužve, ali se na dnevnom nivou pregleda otprilike oko 40-50 građana. U Domu zdravlja Kotor je zaista situacija potpuno pod kontrolom, ova ustanova je u gotovo punom kapacitetu, tako da sam veoma zadovoljna onim što sam zatekla u Domu zdravlja Kotor, kazala je dr Borovinić Bojović, dodajući da su se tokom posjete razmatrale sve eventualne kadrovske reforme, koje su neophodne da se dese.

Ministarka zdravlja obišla je i Specijalnu bolnicu za ortopediju, neurohirugiju i neurologiju „Vaso Ćuković“ u Risnu. Fokus je ovoga puta, kako je kazala, bio na problemu Covida, ali, poručila je, u svakom slučaju aktuelne teme neće ostati zapostavljene, bez obzira na situaciju sa koronom.

,,Ministarka zdravlja je danas obišla zdravstve ustanove u Kotoru, Opštu bolnicu u Kotoru sa Kovid centrom, Dom zdravlja i Specijalnu bolnicu u Risnu. Moram da izrazim zadovoljstvo stepenom u kojem se ministarka upoznala sa trenutno aktuelnim problemima vezanim za složenu epidemiološku situaciju u Crnoj Gori. Moram da naglasim da u svoje ime i u ime lokalne samouprave mogu samo da se zahvalim za hitnost u kojoj je reagovano kako bi se u Kotoru dopremio dodatni medicinski materijal kao i dodatna medicinska oprema kako bi naši ljekari mogli da nastave da se kao i do sada na pravi način bore sa epidemijom koja nas je sve zadesila. Ono što takođe moram da napomenem jeste činjenica da ovo predstavlja jedan novi model, model za pohvalu u kojem ministarka zdravlja obilazi zdravstvene ustanove na prostoru naše opštine gdje se na licu mjesta upoznala sa svim onim što su problemi. Zajednički lokalna samouprava, Ministarstvo zdravlja, Vlada Crne Gore će uraditi sve da se u najskorijem roku u dogovor sa menadžmentom svih zdravstvenih ustanova poboljšaju svi oni potrebni uslovi za rad u tim zdravstvenim ustanovama. Još jednom da izrazim veliko zadovoljstvo ovom posjetom i da izrazim punu podršku Ministarstvu zdravlja i svim zdravstvenim radnicima na čelu sa ministarkom Borovinić u borbu protiv ove epidemije.” rekao je predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić

Dr Borovinić Bojović, zajedno sa ljekarima iz primorskih zdravstvenih ustanova, još jednom je apelovala na građane, ne samo Kotora već cijele Crne Gore da se epidemiološke mjere moraju poštovati.