Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

NOVIH 250 STANOVA PO POVOLJNIM USLOVIMA

09.04.2024.
NOVIH 250 STANOVA PO POVOLJNIM USLOVIMA

Nastavljajući realizaciju projekta izgradnje stanova po povoljnim uslovima, Opština Kotor održala je sastanak sa predstavnicima javnih ustanova i sindikalnim organizacijama sa teritorije kotorske opštine. 

Na sastanku su dogovoreni dalji koraci u cilju finalizacije projekta te postignuta saglasnost u pogledu načina i dinamike izgradnje stambenih objekata na katastarskim parcelama u vlasništvu Opštine Kotor. Zainteresovane javne ustanove obavezale su se da o svom trošku izgrade objekte i da zaposlenima sa teritorije opštine Kotor ustupe stambene jedinice bez ostvarivanja profita, odnosno po cijeni same gradnje, dok je obaveza Opštine Kotor izvršiti komunalno opremanje lokacija.     

Opština Kotor za realizaciju ove faze projekta opredijelila je pet lokacija u Industrijskoj zoni, pojedinačne površine od oko 2.600 m2. Na svakoj lokaciji izgradiće se stambeni objekti od oko dvije hiljade metara kvadratnih, u zavisnosti od veličine i rasporeda stambenih jedinica. Projektom je predviđena izgradnja 250 stanova. 

Sastanku su ispred Opštine Kotor prisustvovali Jelena Franović, sekretarka Sekretarijata za urbanizam, stanovanje i uređenje prostora, Senka Lazarević, glavna gradska arhitektica, Ognjen Vukasović, sekretar Sekretarijata za investicije i Nebojša Mandić, sekretar Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove, kao i dr Tatijana Dlabač i Marina Banović ispred Univerziteta Crne Gore, mr Zoran Stanišić, direktor Stambene zadruge Solidarno", predsjednik Osnovnog suda u Kotoru Srđan Klikovac, predsjednik Sindikalne organizacije Uprave prihoda i carina Rade Krivokapić te predstavnici Sindikata bezbjednosnih institucija Crne Gore Mladen Šuškačević, Jagoš Đurđevac i Milan Korać. 

Nakon usvajanja odluka koje su upućene u skupštinsku proceduru, kao i zaključivanja ugovora o zajedničkoj izgradnji, slijedi izrada projektne dokumentacije.