Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

O B A V J E Š T E NJ E - Zabrana otpočinjanja i izvođenja građevinskih radova na objektima i javnim površinama

15.06.2015.
O B A V J E Š T E NJ E - Zabrana otpočinjanja i izvođenja građevinskih radova na objektima i javnim površinama

Poštovani građani, investitori i građevinski preduzimači, Članom 45. Odluke o uređenju grada i naselja opštine Kotor je propisano da je zabranjeno u periodu od 15.06. do 01.09. svako otpočinjanje i izvođenje građevinskih radova na objektima i javnim površinama, na području Starog grada, Dobrote, Orahovca, Dražin Vrta, Perasta, Risna i Vitoglava, Strpa, Lipaca, Morinja, Kostanjice, Stoliva, Prčanja, Mua i Škaljara.Izuzetno, moguće je izvoditi građevinske radove na pojedinim objektima u koliko za to izda odobrenje organ lokalne uprave nadležan za poslove urbanizma i građenja po predhodnoj pribavljenoj saglasnosti Predsjednika Opštine, pod uslovom da je za predmetni objekat izdata građevinska dozvola od strane nadležnog organa uprave, odnosno organa lokalne samouprave u skladu sa posebnim propisima.

Zabrana stava 1. ovog člana se ne odnosi na obavljanje hitnih i interventnih radova na javnim površinama, infrastrukturnim objektima i drugim objektima.
Nadzor nad sprovođenjem odredbama ove odluke vrši organ lokalne uprave nadležan za poslove Komunalne policije.
Novčanom kaznom u visini od desetostrukog do stostrukog iznosa minimalne zarade u Republici kaznice se pravno lice ili preduzetnik ako postupi suprotno zabrani člana 45. imenovane odluke.
Novčanom kaznom u visine od jednostrukog iznosa minimalne zarade u Republivci može se na licu mjesta kazniti preduzetnik ako počini prekršaj po članu 45.
Fizičko lice bice kažnjeno iznosom od jednostrukog do desetostrukog iznosa minimalne zarade u Republici ukoliko izvodi radove u periodu zabrane građevinskih radova.
Komunalna policija ce svakodnevno vršiti kontrole i postupati skladu sa svojim ovlašćenjima.


NAČELNIK
Zoran Vučinović