Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

OBAVJEŠTENJE I POZIV ZA MLADE PROFESIONALCE U KULTURI IZ BUDVE, KOTORA I HERCEG NOVOG DA SE PRIJAVE NA OSMU BESPLATNU DVODNEVNU OBUKU U BUDVI (27–28. JANUAR)

22.01.2024.
OBAVJEŠTENJE I POZIV ZA MLADE PROFESIONALCE U KULTURI IZ BUDVE, KOTORA I HERCEG NOVOG DA SE PRIJAVE NA OSMU BESPLATNU DVODNEVNU OBUKU U BUDVI (27–28. JANUAR)

Ovim putem upućujemo obavještenje i poziv mladima koji se bave kulturom ili su zainteresovani za kulturu, a dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, da se prijave na osmu besplatnu dvodnevnu obuku „PR & marketing“.

Obuka posvećena odnosima s javnošću (PR), marketingu i promociji projekata i događaja iz kulture izuzetno je važna za sve nas, jer živimo u svijetu gdje je informacija postala ključan alat, resurs, ali i oružje. Stoga treba na vrijeme naučiti osnove medijske pismenosti, oglašavanja i predstavljanja u javnosti putem svih vidova komunikacija, kako tradicionalnih, poput štampe, TV i radija, tako i onih najsavremenijih (internet, društvene mreže i slično). Obuka je korisna za sve koji žele da nauče uspješno da komuniciraju s publikom i promovišu široj zajednici svoje projekte u domenu kulture, ali i drugih oblasti.

Trener s kojim će učesnici/ce raditi je Nikola Bada Radonjić, vizuelni i multimedijalni umjetnik, producent i ekspert za kulturne politike s bogatim iskustvom saradnje na domaćoj i međunarodnoj kulturno-umjetničkoj sceni, kreativni direktor DAA Montenegro d.o.o. iz Podgorice.

Obuku organizuje NVO Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ tokom vikenda (27. i 28. januar, od 10h do 18h) u Omladinskom klubu Budva, u TQ Plaza (ul. Mediteranska, Budva).

Obuka, kao i projekat u cjelosti, namijenjen je prije svega mladima, kao i mladim profesionalcima u kulturi iz Budve, Kotora i Herceg Novog, te je definisano  da donja starosna granica bude 15, a gornja 35 godina.

Učesnici/e obuke imaće priliku da steknu potvrdu o uspješno završenoj obuci, a učenici/e iz Kotora i Herceg Novog imaće obezbijeđen hotelski smještaj (subota, 27. januar) i obroke u Budvi tokom oba dana. Svi polaznici/e obuke imaće obezbijeđene ručkove, posluženje i osvježenje tokom kafe pauza u TQ Plazi, kao i besplatne radne materijale.

Svi/e zainteresovani/e mogu nas kontaktirati i prijaviti se putem društvenih mreža Facebook i Instagram ili direktno na e-mail organizacije (drustvobauo@gmail.com), slanjem osnovnih podataka o sebi (npr. CV, biografija, portfolio, neki relevantan internet link ili slično) – do četvrtka, 25. januara 2024. godine u 18.00h.

Napominjemo da je maksimalan broj učesnika/ca po obuci 10.

Podsjećamo, u pitanju je sedma od 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz Budve, Kotora i Herceg Novog, koje tokom kraja 2023. i početka 2024. organizujemo u Budvi.

Detaljnije o obukama, kao i o projektu „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, možete se informisati na vebsajtu organizatora.

Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru, u partnerstvu sa Centrom za proučavanje i zaštitu kulturnog nasljeđa Crne Gore iz Budve, tokom 2023. i 2024. godine implementira projekat „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2 finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa četrnaest lokalnih samouprava u Crnoj Gori, među kojima su Budva, Kotor i Herceg Novi, koje su podržale naš projekat, čineći klaster „Coastal Mates“.