Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

ODRŽAN SASTANAK KRIZNOG ŠTABA OPŠTINE KOTOR NA TEMU TRENUTNE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE U NAŠEM GRADU

28.09.2020.
Ranije danas je održan sastanak Kriznog štaba Opštine Kotor na temu trenutne epidemiološke situacije u našem gradu. Na sastanku su bili prisutni: direktori zdravstvenih ustanova sa teritorije opštine Kotor, predstavnici Uprave policije, predstavnici Komunalne policije, Službe za inspekcijske poslove, Službe zaštite i spašavanja, kao i tržišne inspekcije.
Uzimajući u obzir činjenicu da je trenutna epidemiološka situacija u Kotoru zabrinjavajuća, te da u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje od danas počinje ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 22 sata, na današnjem sastanku su donešeni zaključci kojima su zaduženi pripadnici Uprave policije koji će sa  službenicima Komunalne policije i Službe za inspekcijske poslove vršiti pojačanu kontrolu poštovanja mjera NKT-a, kao i poštovanja mjera kretanja na otvorenom i boravka u zatvorenom prostoru. Zaključkom dva je ukazano na potrebu pojačanog nadzora u dijelu okupljanja (svadbe i sahrane) kako bi se preduprijedilo eventualno širenje infekcije. Takođe, Služba zaštite i spašavanja će u skladu sa potrebama vršiti dezinfekciju svih javnih površina koje korespondiraju sa institucijama i ustanovama koje koristi veći broj građana.
Krizni štab je donio odluku da se zabrani okupljanje na dječijim igralištima u periodu od 28. septembra do 13. oktobra, te da se onemogući pristup istim, osim za djecu sa posebnim potrebama. Svim direktorima, odnosno nosiocima javnih funkcija koji se bave zaštitom zdravlja naših sugrađana i sugrađanki je preporučeno da se jednom sedmično putem lokalnih javnih emitera obrate i na taj način upozore na potrebu poštovanja mjera NKT-a, kako bi se građanska svijest povećala i samim tim preduprijedilo dalje širenje infekcije. Zaključeno je i da se posebna pažnja inspekcijskih organa usmjeri na zaštitu zdravlja djece, a sve u susret početku nove školske godine.
Krizni štab Opštine Kotor će svakodnevno sagledavati situaciju na nivou grada, te na osnovu važećih parametara, a takve su i preporuke NKT-a i Instituta za javno zdravlhje Crne Gore,  donositi odluke u cilju zaštite zdravlja i života svih građana i građanki naše opštine.