Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

ODULKA O DODJELI NAGRADE 21. NOVEMBAR

20.11.2023.

Na osnovu članova 8 i 11 Statuta Opštine Kotor, članovi i članice Žirija za dodjelu nagrade „21. novembar” u sastavu: OGNJEN VUKASOVIĆ, MIROSLAVA KOH, MILIVOJE SAMARDŽIĆ, dr VESNA MAČIĆ, dr TATIJANA DLABAČ, JELENA FRANOVIĆ i DUŠICA IVETIĆ, predsjednica Žirija, na I sjednici održanoj dana 10.11. 2023. godine, nakon detaljnog  razmatranja i diskusije o prispjelim prijedlozima za Nagradu, jednoglasno su  donijeli

 

O D L U K U

o dodjeli nagrade „21.novembar” za 2023. godinu

Turističkoj organizaciji Kotor

i

Kotorskim vatrogascima - Nikoli Banićeviću, Božidaru Belanu i Mariju Markoviću, pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Opštine Kotor

 

OBRAZLOŽENJE

 

Nagrada „21.novembar” je najznačajnije priznanje Opštine Kotor koje se dodjeljuje za zasluge i postignuća od posebnog značaja za naš grad. Ona svjedoči o ljubavi kao temelju svakog rada i zalaganja čiji dometi prevazilaze lične interese te služe višem cilju – da se grad za budućnost sačuva. Ovogodišnji laureati su svojim djelovanjem pokazali požrtvovanu i nesebičnu ljubav prema gradu, stoga im žiri sa zadovoljstvom dodjeljuje ovo prestižno priznanje.

Turistička organizaciji Kotor je tokom 2023. postigla izvanredne rezultate na polju promocije našega grada putem novih programa i aktivnosti. Ova organizacija je primjer dosljednosti u primjeni savremenih svjetskih praksi, uz istovremenu promociju tradicije našeg grada i pomoć inicijativama lokalnog stanovništva i institucija. Njihov uspjeh rezultat je efikasnog menadžerskog i timskog rada uz dobru podršku opštinskih službi.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Kotor, vatrogasci Nikola Banićević, Božidar Belan i Mario Marković su hrabro krenuli u pomoć stanovnicima Turske u prvim danima nakon razornog zemljotresa. Ovi požrtvovani i humani ljudi izložili su svoje živote opasnosti s jednim ciljem – da spasu što više života drugih. Tokom svoje spasilačke misije radili su u izuzetno teškim uslovima i podjelili sudbinu nastradalih. Prisjetimo se i naših sugrađana i sugrađanki koji, takođe, zaslužuju priznanje jer su u ovim teškim danima nesebično prikupili veliku materijalnu pomoć za naš pobratimski grad Gazijantep.

U ime Žirija i u svoje lično ime, srdačno im čestitam.

 

Predsjednica Žirija za dodjelu nagrade „21. novembar

dr um. Dušica Ivetić

 

 

članovi/ice Žirija:

 

Jelena Franović

Milivoje Samardžić

dr Vesna Mačić

dr Tatijana Dlabač

Miroslava Koh 

Ognjen Vukasović