Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

OPŠTINA KOTOR - RELOAD ŠAMPIONSKA OPŠTINA

17.12.2020.

Danas je u Podgorici održana završna konferencija u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD). Opština Kotor bila je učesnik ReLOaD Programa u Crnoj Gori kao jedna od partnerskih opština koja je uspješno realizovala sve predviđene aktivnosti. Završna konferencija je istovremeno bila i prilika da se podsjetimo na neke od njih. Projekat je počeo sa realizacijom u februaru 2017. godine u šest zemalja Zapadnog Balkana, a finansiran je od strane Evropske unije iz sredstava Multi-Country Civil Society Facility, uz kofinansiranje UNDP-a i pet partnerskih lokalnih samouprava - Kotora, Tivta, Podgorice, Nikšića i Pljevalja.

U fokusu ReLOaD projekta je jačanje partnerstava između lokalnih samouprava i civilnog društva na području Zapadnog Balkana primjenom modela transparentnog projektnog finansiranja nevladinih organizacija iz budžeta jedinica lokalne samouprave, usmjerenog ka većem građanskom učešću u procesima donošenja odluka i unapređenju pružanja usluga u lokalnim zajednicama.

Tokom skoro četiri godine realizacije projekta, postignut je veliki uspjeh u zajednicama pet partnerskih opština, koje su u saradnji sa nevladinim organizacijama sa njihovih teritorija, ojačali kapacitete kroz učešće u nizu obuka i konferencija, i pomogle realizaciju 50 projekata od značaja za zajednicu i njihove građane.

Opština Kotor bila je učesnik ReLOaD Programa u Crnoj Gori kao jedna od partnerskih opština koja je uspješno realizovala sve predviđene aktivnosti te je ovom prilikom proglašena za ReLOaD šampionsku opštinu.

Konferenciji su, u ime Opštine Kotor, prisustvovali potpredsjednik Opštine Nebojša Ševaljević i savjetnica za kulturu, nvo i obrazovanje u Sekretarijatu za kulturu,sport i društvene djelatnosti Katica Brkanović.

"U Opštini Kotor ćete uvijek imati partnera za sve projekte kojima se unaprijeđuje i poboljšava kvalitet života svih građana Kotora i Crne Gore''.