Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

OTVOREN 32. KOTORSKI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU

02.07.2024.
OTVOREN 32. KOTORSKI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU

32. Kotorski festival pozorišta za djecu svečano je večeras otvoren u Velikoj sali Kulturnog centra „Nikola Đurković“, gdje je otvaranje premješteno sa Ljetnje pozornice usljed nepovoljnih vremenskih prilika.

U bogatom programu otvaranja kojeg je pripremio Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor, u saradnji sa Redakcijom dječijeg programa Radio i Televizje Crne Gore, učestvovali su mališani svih osnovnih škola iz Kotora, kao i učenici Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“.

Slogan ovogodišnjeg festivala je „Korak po korak... Grad“, čime se potvrđuje značaj pokrenute inicijative za vraćanje statusa grada Kotoru.

Vladan Radonjić u ime djece primio je ključeve grada od predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića te su zajedno proglasili otvorenim 32. Kotorski festival pozorišta za djecu.

Predsjednik Jokić je kazao da sve ono što Kotor ima i njeguje dva i po milenijuma ne vrijedi bez djece po njegovim trgovima, uz poruku da njegujemo ljubav prema drugima, njegujemo empatiju i naučimo da onima kojima je mrva više ljubavi potrebna - njima je prvo i dajemo.

“Draga djeco, vidjeli ste snimke i učestvovali ste na svim kotorskim trgovima. Kotor ima velike trgove - Trg od oružja, Trg Sv. Tripuna, Pjacu od salate, Pjacu od brašna, Palate Pima, Drago, Vrakijen, nebrojene znamenite istorijske i kulturne spomenike. Ima dvije i po hiljade godina trajanja, ima našu nadu da će nas prepoznati kao jedan biser i proglasiti nas posebnim gradom, ali sve to što je Kotor imao i sve što je trajalo dva i po milenijuma ne bi vrijedjelo apsolutno ništa da niste vi na tim trgovima. Zato će ovo biti pravi grad i bez da ga iko prizna, jer je ovo jedini grad gdje će djeca vladati narednih osam dana, a vi ćete sigurno u tome biti mnogo bolji nego mi”, poručio je Jokić.

Festival, čiji su ovogodišnji posebni gosti djeca nevladinog udruženja „Ljubav za ljubav", održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića.