Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

OTVOREN OMLADINSKI KLUB U KOTORU

17.09.2020.
OTVOREN OMLADINSKI KLUB U KOTORU
U prostorijama Kulturnog centra "Nikola Đurković" Kotor, danas je otvoren omladinski klub. Zvaničnom otvaranju prisustvovali su: direktor Direktorata za mlade Nenad Koprivica, sekretarka za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor Marina Dulović, savjetnica za mlade u Opštini Kotor Madalena Martinović i administartor omladinskog kluba Aleksandar Kaluđerović.Sekretarka Dulović se obratila u ime Opštine Kotor ističući da joj je izuzetno drago što se Opština Kotor pridružila gradovima osnivačima omladinskih klubova, naglasivši da je ovo 11 po redu omladinski klub u Crnoj Gori. Takođe se zahvalila u ime opštine Ministarstvu sporta i mladih i kazala da će joj biti veoma drago da mladi Kotora nadju ovdje još jedan svoj kutak gdje ce stvarati i gdje ce se baviti kreativnim poslovima.
,,Posebno mi je zadovoljstvo što se ovaj klub nalazi u Starom gradu u prostorijama Kulturnog centra, a ovom prilikom se zahvaljujem i Kulturnom centru koja je ovaj prostor dodjelila za omladinski klub,” kazala je sekretarka Dulović.
Direktor Direktorata za mlade Nenad Koprivica se zahvalio ispred Ministarstva kulture i mladih Opštini Kotor na razumjevanju i podršci, zbog toga što su našli rješenje i jednu odličnu lokaciju za prostor koji će služiti u funkciji omladinskog kluba. Posebno zadovoljstvo mu je, što je prostor autentičan i što se nalazi u Starom gradu jer posebno dobija na vrijednosti i značaju ali s druge strane misli da će kao takav biti dodatno atraktivan mladim ljudima.
“Nama je zadovoljstvo kao Ministarstvu sporta i mladih da nastavljamo sa ovakvim projektima koji upravo omogućavaju mladima da artikulišu svoje interese da se okupljaju i da preuzimaju odgovornost za ono što je njihova budućnost,” dodao je gospodin Koprivica.
Adiministrator omladinskog kluba Aleksandar Kaluđerović je kazao da je njegov utisak da je omladinski klub u Kotoru uvijek postojao kao dio duha mladih ljudi u našem gradu, a sada uz ovu podšku će se to materijalizovati i moći će se produktivnije djelovati.
,,Radujem se svim budućim projektima i aktivnostima jer mislim da nam donose neku bolju budućnost,” kazao je Kaluđerović.
Od danas omladinski klub je novi prostor u našem gradu gdje će mladi moći da stiču znanje, vještine i iskustva koji doprinose njihovom ličnom, profesionalnom i društvenom razvoju. U omladinskom klubu će se sprovoditi različite aktivnosti koje odgovaraju na potrebe i interesovanja mladih, a zasnivaju se na principima i metodama neformalnog obrazovanja i učešću mladih u njihovom osmišljavanju i sprovođenju.