Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

OTVORENA IZLOŽBA GRAFIČKOG DIZAJNERA ALEKSANDRA MILIČIĆA

31.07.2020.
OTVORENA IZLOŽBA GRAFIČKOG DIZAJNERA ALEKSANDRA MILIČIĆA
Izložba radova Aleksandra Miličića, grafičkog dizajnera iz Podgorice, otvorena je sinoć (30. jul) u Galeriji solidarnosti.
Pod nazivom “Reimagine” autor se likovnoj publici u Kotoru predstavio sa 21 radom koji su nastali ove godine, a podijeljeni su u šest ciklusa. Globalna pandemija i okolnosti u kojima smo se našli nijesu bili uzrok nastanka ovogodišnjih radova, objašnjava Miličić u katalogu koji prati izložbu, ali su, kako navodi, posljedično uticali na stvaranje u svijetu nesigurnosti koji je, paradoksalno, jedini siguran izbor.
 
Mr Slađana Mijanović, direktorica Opštinske javne ustanove “Muzeji” Kotor, istakla je kako je raduje otvaranje izložbe, uprkos velikoj i zajedničkoj svjetskoj brizi, kad imamo obavezu da čuvamo i sebe druge.
,,Drago mi je što imamo mogućnost da vrata otvorimo domaćim umjetnicima i umjetnicama, onima koji ne prestaju da rade i čekaju svoju priliku. Na programu večeras je grafički dizajn, neizbježan, moderan i moćan likovni izraz koji u savremenom trenutku dobija na sve većem značaju. Obaveza naše ustanove je da taj značaj i prepozna, kao i ljude koji u likovnosti žive mijenjajući i sebe i svijet oko nas”, kazala je Mijanović.
 
Grafička dizajnerica Radmila Beća Radulović, otvarajući izložbu, naglasila je Miličićevu širinu i opseg umjetničkih polja na kojima iskazuje svoju kreativnost, od direktora marketinške agencije pa do
njegovog bavljenja fotografijom i muzikom.
,,Protekih pet mjeseci imao je potrebu da prenese čudna osjećanja, kojima preispituje trenutnu globalnu situaciju i daje osvrt na razmišljanja usljed aktuelne pandemije. Taj ciklus radova je podjelio u pet djelova: Lockdown, Ljudi, Moj univerzum, Dvoje i Znam da me voliš. Ciklus ‘Reimagine’ on vidi kao savremenu likovnu verziju Bokačovog Dekamerona - svaki rad je, kao i kod Bokača, priča, prožet porukom da uprkos svemu treba uživati u svakom trenutku našeg života“, naglasila je Radulović.
 
Moderator programa bila je Mileva Mršić ispred Galerije solidarnosti, a izložba je otvorena do 12. avgusta.