Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

OTVORENI DANI NAUKE I INOVACIJA

29.09.2023.
OTVORENI DANI NAUKE I INOVACIJA

 

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić danas je svečano otvorio “Dane nauke i inovacija” koji će se 29. i 30.septembra održati u našem gradu. Pozdravljajući prisutne Jokić je poručio: 

“Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku, danas ovdje, da govorim na otvaranju prvog po redu izdanja festivala nauke u Kotoru. I ne mogu da ne zahvalim dekanici Tatijani Dlabač, cijelom kolektivu Pomorskog fakulteta na izuzetnom entuzijazmu i posvećenosti da se ovaj festival organizuje i uspije. 

Da nije bilo njihove ideje sa kojom su  došli u Opštinu Kotor sasvim sigurno danas ne bi bili ovdje u ovolikom broju. Ono što je još bitnije, ne bismo mogli da vidimo sve ono što nas očekuju u Kreativnom habu i na drugim lokacijama širom grada. 

Imamo zajednički dogovor da u narednim godinama ovaj festival poraste i preraste onaj u Podgorici i da cijeli grad bude jedna laboratorija na otvorenom. 

Kotor je grad koji ima tri univerzitetske jedinice: Pomorski fakultet , Fakultet za turizam i hotelijerstvo , Institut za biologiju mora pa smo time ispunili uslov da imamo i autonomni  univerzitet ako bi bilo potrebno. Naše opredjeljenje je da znanje i nauku, školovanje i inovacije stavimo kao prioritet u cijelom gradu, od osnovnog do visokog obrazovanja. 

Trudimo se da pomognemo koliko možemo i zato imamo rezultat-imamo ovakve događaje i manifestacije, konferencije, promociju znanja, što ovaj grad čini boljim. Nadam se da će ovaj festival nauke  biti cijenjen i da će iz njega đaci i studenti iznići u ljude koji će ovaj grad proslaviti naukom a  tek tada će ovaj grad postati bolji. Da ne bi čekali da se to desi, da ne bi dužili  sa različitim govorima, predlažem da krenemo kroz to putovanje kroz znanje i proglašavam festival otvorenim'' - zaključio je Jokić.