Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Posjeta ambasadora Finske Opštini Kotor

15.02.2017.
Posjeta ambasadora Finske Opštini Kotor

Danas je Opštinu Kotor posjetio ambasador Republike Finske u Beogradu g-din Ikonen Perrti. Povod dolaska njegove ekselencije u pratnji saradnika jeste učešće učenika/ca Opštine Kotor u projektu ,,Crna Gora u ritmu Evrope“ koji će se u aprilu mjesecu na muzičkom takmičenju u Podgorici predstaviti pjesmom na finskom jeziku. Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević izrazio je veliko zadovoljstvo povodom dolaska ambasadora Finske u Kotor i zahvalio se nje .e. na saradnji i podršci u projektu, a učesnicima poželio puno uspjeha u učešću i budućem takmičenju.

Prijemu su pored predstavnika ambasade i Opštine Kotor prisustvovali i učesnici koji su 22. septembra 2016. godine prošli audiciju za osnovne i srednje škole u Kotoru i time izabrani za predstavnike našeg grada, a  njih sačinjava pet takmičara i to dva izvođača Vasilije Čolan, učenik OŠ ,,Njegoš“, Veljko Vukotić OŠ ,,Njegoš“ i plesni trio Aleksandra Raković učenica OŠ ,,Nikola Đurković“ Radanovići, Andrea Češić učenica JU Resursnog centra za sluh i govor Kotor, Mia Rosić OŠ ,,Ivo Visin“.

Predstavnici Opštine Kotor zahvalili su se ambasadoru Finske na dolasku i predstavili svoj trud u učenju pjesme na finskom jeziku te da se nadaju da će se predstaviti  u najboljem mogućem svijetlu.

Prijemu su, takođe, prisustvovali direktor Kulturnog centra ,,Nikola Đurković“ g-din Miloš Dževerdanović, savjetnica za kulturu Đurđa Petrović Poljak, savjetnica Sekretarijata za kulturu Mia Moštrokol, koordinatorka na projektu za Opštinu Kotor Aleksandra Milić, kao i predstavnik organizacije ,,Crna Gora u ritmu Evrope“ g-din Igor Karadarević.

Najveće muzičko takmičenje u Crnoj Gori u saradnji sa ambasadorima Evrope i gradonačelnicima Crne Gore  na kojem će učestvovati dvadeset opština Crne Gore, od kojih će se svaka predstaviti na drugom jeziku uz direktan prenos na nacionalnoj televiziji održaće se u aprilu u Podgorici, a izbor najboljih pored stručnog žirija odlučivaće i SMS glasovi.