Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

POTPISAN UGOVOR IZMEĐU OPŠTINE KOTOR I CEDIS - a

17.07.2020.
POTPISAN UGOVOR IZMEĐU OPŠTINE KOTOR I CEDIS - a
Opština Kotor i CEDIS su u prethodnom periodu iskazali obostranu zainteresovanost, a koja je posebno intezivirana nakon što je Opština Kotor postala vlasnik nepokretnosti u Privrednoj zoni koje je prethodno stekla, odnosno kupila od strane Jugopetrola ad Podgorica, da izvrše razmjenu nepokretnosti koje se nalaze evidentirane u KO Privredna zona, a koje se nalaze u vlasništvu Opštine Kotor i nepokretnosti u vlasništvu CEDIS-a koje se nalaze evidentirane u KO Kotor I (lokalitet u Tabačini).
Opština Kotor i CEDIS su se saglasili da izvrše razmjenu nepokretnosti, a razlika između procijenjenih vrijednosti nepokretnosti u ukupnom iznosu od 446.555,00 eura CEDIS će uplatiti na račun Opštine Kotor.
Danas su u službenim prostorijama kotorske Opštine prvi čovjek grada Željko Aprcović i izvršni direktor CEDIS-a Zoran Đukanović, potpisali Ugovor o zamjeni nekretnina sa novčanom naknadom između Opštine Kotor i CEDIS-a. Potpisivanju su prisustvovali i potpredsjednici Sonja Seferović i Nenad Vukadinović, kao i sekretar Sekretarijata za imovinsko pravne poslove Davor Magud.
,,Po ko zna koji put smo dokazali da, iako se tako čini, Kotor COVID19 nije potpuno zaustavio. Ovo je značajan projekat za našu Opštinu, ali i za CEDIS", istakao je Predsjednik. 
On je dodao i da će u narednih 15 dana biti usvojen PUP i da će to stvoriti neophodne preduslove da se na tom dijelu prostora radi polivalentni kulturni centar.
,,Zajedno sa budućim vertikalnim transportom koji treba sve turiste koji posjete Kotor da prevozi do San Đovanija i potpuno drugačiji koncept Tabačine  kako bi se rasteretio saobraćajne gužve ovaj dio grada, CEDIS će biti prebačen u kvalitetniji prostor u Industrijskoj zoni. Tamo će biti napravljen Centar koji će obuhvatati kompletnu regiju. Stvorićemo uslove kako bi CEDIS mogao što kvalitetnije odgovoriti svim onim zadacima koji su u njihovoj nadležnosti", zaključio je predsjednik Aprcović
Gospodin Đukanović je takođe izrazio zadovoljstvo potpisanim Ugovorom.
,,Formiramo Operativno-tehnički centar u Industrijskoj zoni za Kotor, cijeli Bokokotorski zaliv kao i za opštinu Budva. Radi se o novoj koncepciji u stvaranju logističkih centara i centara u ljudstvu CEDIS-a", kazao je Đukanović.
Ralizacija ovog projekta predstavlja dobitak ne samo za građane Kotora, već i za potrošače električne energije u cijelom regionu, jer će imati sigurno kvalitetniju i sigurniju uslugu od strane CEDIS-a.