Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

POTPISAN UGOVOR O KUPOPRODAJI SA AD JUGOPETROL

26.02.2020.
POTPISAN UGOVOR O KUPOPRODAJI SA AD JUGOPETROL

Lokalna samouprava je na osnovu Odluka lokalnog parlamenta danas pristupila zaključenju Ugovora sa AD "Jugopetrol" Podgorica.

,,Nakon kvalitetnih razgovora sa predstavnicima Jugopetrola danas završavamo jedan izuzetno značajan projekat za Kotor“, najprije je kazao prvi čovjek grada Željko Aprcović. On je istakao da će Opština Kotor na osnovu Ugovora o kupoprodaji steći pravo svojine na dvije izuzetno kvalitetne lokacije u Industrijskoj zoni i Škaljarima koje su u vlasništvu Jugopetrola.

,,Ove lokacije će nam u nekim daljim projektima razvoja Kotora poslužiti za realizaciju budućih pravnih poslova koje imamo namjeru zaključiti sa CEDIS-om Podgorica, a radi dobijanja izuzetno kvalitetnog prostora sadašnje Elektrodistribucije koji korespondira sa sjevernim gradskim vratima“, kazao je predsjednik Aprcović.

,,U dio prostora u Škaljarima imamo namjeru da smjestimo naša javna preduzeća i sve one službe koje imaju prostorna ograničenja, pa samim tim i manje prostora za kvalitetnije funkcionisanje. Sa takvim razvojem ovog prostora odgovorićemo potrebama svih službi, a prvenstveno potrebama svih naših sugrađana i turista“, kazao je predsjednik Aprcović.

Prvi čovjek grada je naglasio da je kompletan pregovarački postupak okončan u vrlo kratkom vremenskom periodu i zahvalio se izvršnom direktoru Jugopetrola Antonios Semelidesu, kao i sekretaru Sekretarijata za imovinsko pravne poslove Davoru Magudu.

Na ovaj način u budućem periodu će se omogućiti veći nivo razvoja i kvaliteta usluga koje je Opština dužna da pruža zainteresovanima.

,,Nakon određenog perioda produktivnih pregovora sa predsjednikom Opštine Kotor Željkom Aprcovićem i njegovim timom, uspjeli smo da dođemo do zaključenja ovog Ugovora. Zahvalio bih se svima za dobru saradnju koju smo imali tokom ovog perioda“, kazao je izvršni direktor AD"Jugopetrol" Antonios Semelides.

,,Zadovoljstvo nam je što predsjednik već zna kako će iskoristiti ove dvije nekretnine, a sve za dobrobit građana“, zaključio je on.