Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

POTPREDSJEDNICA POPOVIĆ MOŠKOV U POSJETI SEGEDINU

24.05.2017.
POTPREDSJEDNICA POPOVIĆ MOŠKOV U POSJETI SEGEDINU

Potpredsjednica Opštine Kotor Ljiljana Popović Moškov boravila je od 18. do 21. maja u Segedinu, gdje je prisustvovala proslavi Dana tog mađarskog grada koji je jedan od prvih naših gradova pobratima.

U pauzi protokolarnog dijela svečanosti, potpredsjednik Opštine Segedin Sándor Nagy, zadužen za razvoj grada, i potpredsjednica Popović Moškov održali su radni sastanak, na kojem su razgovarali o mogućnostima unapređenja saradnje Segedina i Kotora.

S obzirom da međusobna saradnja u proteklih nekoliko godina nije bila na zavidnom nivou, na sastanku su dogovoreni pravci budućeg djelovanja. To su: zajedničko apliciranje za projekte finansirane iz EU fondova, saradnja u oblasti privrede i investicija, kao i kulture, te projekti razmjene učenika i studenata gradova pobratima.

Povodom mogućnosti zajedničkog apliciranja za projekte finansirane iz EU fondova, dogovoreno je da se aktivnosti usmjere u oblast obnove fortifikacija iz doba Austro-Ugarske na teritoriji opštine Kotor, kao obimnog i zahtjevnog projekta čija realizacija zahtijeva angažovanje u dužem periodu.

Radi unapređenja investiciono-privredne saradnje, potpredsjednik Nagy je predložio da Opština Kotor dostavi Segedinu pregled mogućnosti investiranja, sa kojim će upoznati privrednike Segedina.

Ovaj mađarski grad je veliki univerzitetski centar, ima pozorište, operu i balet, pa je iskazana obostrana spremnost da se unaprijedi razmjena i saradnja i u tim oblastima.

U okviru proslave Dana Segedina, održan je i Sajam tuirističke i druge privrede, na kojem je prezentirana i turistička ponuda Kotora. U organizaciji TO Kotor, koju je predstavljala Antonija Marinović, Opština Kotor je na sajmu u Segedinu imala poseban info-štand, sa odgovarajućim propagandnim materijalom.