Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA

19.03.2021.
POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA
Regionalna organizacija Jadransko-jonska Euroregija raspisuje poziv za iskazivanje interesa za odabir najmanje 60 mladih ljudi koji će učestvovati u projektu Youth4cohesion, koji finansira Evropska komisija - DG REGIO.
Mladi će imati mogućnost da saznaju više o kohezionoj politici EU i da razumiju kako funkcioniše sprovođenje politika zasnovanih na projektima.
Akcija je namijenjena mladima (18-35 godina) i omladinskim organizacijama iz zemalja čije su regije i gradovi članice Jadransko-jonske Euroregije.
5 vebinara, usredsređenih na prioritete kohezione politike: - pametnija Evropa, - zelenija Evropa bez ugljenika, - povezana Evropa, - društvenija Evropa, - Evropa bliža građanima treba da započnu u maju i oni će se odvijati tokom 2021. godine
Prva konferencija održaće se onlajn 9. aprila 2021.
Zainteresovani se mogu prijaviti na: https://form.jotformeu.com/210693769601360
Svaki učesnik će dobiti nagradu graditelja kohezije i biće dio stalne mreže „Mladih graditelja kohezije“.
Opština Kotor aktivna je članica Jadransko - jonske Euroregije od njenog osnivanja 2006. godine. Ova organizacija predstavlja model saradnje koji objedinjava transnacionalno, prekogranično i međuregionalno povezivanje u skladu sa savremenim standardima i brojnim primjerima širom Evrope. Jadransko-jonska Euroregija je institucionalni okvir za identifikaciju i rješavanje najvažnijih zajedničkih pitanja na Jadranu u skladu sa Akcionim planom za implementaciju Evorpske strategije za Jadransko-jonski makroregion (EUSAIR). Najveća je mreža regionalnih i lokalnih vlasti Jadransko - jonskog makroregiona iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Grčke i dio AI NURREC inicijative koja okuplja preko sto institucija iz regiona kao i mreže univerziteta, privrednih komora, gradova i regija.