Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Početak radova na sanaciji osam kilometara vodovodnog sistema

05.02.2018.
Početak radova na sanaciji osam kilometara vodovodnog sistema

Danas je zvanično obilježen početak radova na sanaciji osam kilometara vodovodnog sistema,  na području Dobrote, između trećeg puta i magistrale i u naselju Sveti Stasije. Radovi će obuhvatati i podjelu vodovodnog sistema Dobrote na podzone, kao i ugradnju mjerne opreme.

Projekat je urađen od strane "Vodacoma" d.o.o. -Tivat , a realizuje se u okviru velikog projekta ,,Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali“ ,  faza V1 Kotor finansiranog od strane KFW banke.

Vrijednost projekta, shodno Ugovoru zaključenom između d.o.o. "Vodovod i kanalizacija" Kotor kao investitora s jedne strane i AD ,,Jedinstvo“ Sevojno kao izvođača radova sa druge strane, u dijelu "hitnih mjera-obavezni radovi" iznosi 734.705,00 eura i opcionih radova 152.817,00 eura.  Jednu trećinu sredstava snosi Opština Kotor, dok je ostatak finansiran iz granta Vlade Crne Gore datog Opštini iz faze IV.

Ceremonija je upriličena na platou ispred Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić"  prilikom koje su se javnosti obratili  direktor D.O.O. "Vodovod i Kanalizacija Kotor" Safet Luković,  tehnički direktor Velimir Dragić, Vojislav Jović  ispred AD "Jedinstvo" i potpredsjednik Opštine Kotor Milivoje Samardžić.

Tom prilikom, potpredsjednik Samardžić pohavlio je saradnju sa Vodakomom, kao i izvođačem koji je na prostoru Kotora angažovan već 15 godina.

Ceremoniju su ispratili brojni javni emiteri, a istoj su prsustvovali ispred Vodacoma i d.o.o. Vodovod i kanalizacije Kotor, Brano Mirčić, Vasilije Ševaljević, Mladen Lučić direktor Komunalnog preduzeća Kotor, Vladimir Bujišić sekretar Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj, Rato Brajković direktor Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora i potpredsjednik Opštine Kotor Branko Nedović.

Projekat "Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali", jedan je od  najzančajnijih infrastrukturnih projekata, a pored navedenih, radovi će se izvoditi na gotovo cijeloj teritoriji opštine.

U okviru istog projekta predviđeno je da, u aprilu tekuće godine, radovi počnu i na dionici od Industrijske zone do Radanovića, kao i u Orahovcu.