Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

PREDSJEDNIK APRCOVIĆ POSJETIO KOTORSKU SLUŽBU ZAŠTITE I SPAŠAVANJA

18.10.2019.
PREDSJEDNIK APRCOVIĆ POSJETIO KOTORSKU SLUŽBU ZAŠTITE I SPAŠAVANJA
Kotorsku službu zaštite i spašavanja danas su posjetili predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović i direktor Direkcije za uređenje I izgradnju  Kotora Zoran Mrdak.
Njih je komandir Službe Maksim Mandić upoznao sa aktivnostima i svakodnevnim radnim zadacima, naglašavajući svakodnevnu pripravnost i intervento reagovanje pripadnika jedinice u svim uslovima na kompletnoj teritoriji kotorske Opštine.
,,Cijenim rad i angažovanje Službe i uradiću sve da pomognem i obezbijedim što kvalitetnije uslove za obavljanje složenih poslova, kao i nabavku neophodne opreme i vozila kako bi se još više podigao nivo zaštite naših građana i sve većeg broja turista koji posjećuju Kotor”, istakao je predsjednik Aprcović.
Direktor Direkcije Zoran Mrdak je kazao da će ubrzo krenuti sa realizacijom investicionih ulaganja koje se odnose na sređivanje spoljnog izgleda zgrade i tornja za izvođenje vježbi. Dogovoreno je i postavljanje garažnih vrata, kako bi se, posebno u ekstremnijim vremenskim uslovima, produžio radni vijek izuzetno skupim vozilima.
Mrdak je zatražio specifikaciju svih neophodnih radova na objektima i kazao da će u najkraćem roku sagledati mogućnost kvalitetnog garažiranja vatrogasnih vozila unutar kruga Službe.
Mandić je upoznao goste i sa činjenicom da 13 godina vozni park nije obnavljan,  kao i sa potrebom hitne nabavke vozila koje je osposobljeno za djelovanje unutar Starog grada, uskih ulica i priobalnim djelovima opštine, kojima veliki kamioni ne mogu da prođu.
Predsjednik Aprcović je kazao da će uskoro biti raspisan tender za nabavku ovog specijalnog vozila, razumijevajući potrebu da se u najkraćem mogućem roku stigne na odredište, posebno u Starom gradu u kome je svaki sekund dragocjen u odbrani od vatrene stihije ili drugih hazarda.