Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

PREDSJEDNIK APRCOVIĆ PRIMIO PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA IRF - a

14.08.2020.
PREDSJEDNIK APRCOVIĆ PRIMIO PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA IRF - a
Prvi čovjek Opštine Kotor Željko Aprcović primio je juče predsjednika Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića. Oni su se sastali sa kotorskim preduzetnicima i usaglasili se da je Opština Kotor zajedno sa IRF-om pokazala izuzetne rezulatate u dijelu podrške privredi tog grada.
,,U svrhu pomoći kotorskoj privredi održan je sastanak i sa dijelom kotorskih privrednika, na kojem su se iskristalisali zaključci u smislu koncipiranja i pomoći IRF-a i lokalne samouprave. Riječ je o određenim kreditnim linijama koje će kotorskoj privredi pomoći da prevaziđe aktuelnu krizu", kazao je predsjednik Aprcović.
On je istakao i da su na sastanku dogovoreni modaliteti i mogućnosti aplikacija Luke Kotor A.D. za dobijanje kreditne podrške za gradnju pilona, produžetak i rekonstrukciju marinskog dijela i prostora koji neposredno korespondira sa samom lukom.
Investiciono razvojni fond je u proteklom periodu značajno podržao kotorske preduzetnike, a u prilog tome govori i 72 miliona eura, koliko je do sada plasirano u kotorsku opštinu. U posljednje tri i po godine IRF je plasirao u kotorsku opštinu 38 miliona eura, od čega samo u ovoj godini oko 11 miliona eura.
Predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević je najprije istakao da će tražiti modele za prevazilaženje krize kada je u pitanju zakup ugostiteljskih objekata u kotorskom Starom gradu.
,,Nastojaćemo da riješimo probleme kotorskih preduzetnika u okviru trećeg paketa mjera Vlade, a koje se odnose na IRF. U saradnji sa Opštinom Kotor definisaćemo različite modele koji će biti u funkciji onih kotorskih privrednika koji su pogođeni ovom situacijom", kazao je Vukčević. On je dodao i da je siguran da će se uskoro govoriti o mnogo većim investicijama u Kotoru, misleći na proširenje kapaciteta Luke Kotor.
,,Već smo obavili razgovor sa predstavnicima tog preduzeća i definisali strateške korake u narednom periodu. Očekujem da će se već sljedećeg mjeseca definisati i prve kreditne linije koje će biti usmjerene ka tome da se povećaju kapaciteti Luke za period koji slijedi, što će omogućiti veći broj gostiju i u krajnjem rezultirati povećanjem prihoda kotorskih privrednika”, zaključio je Vukčević.
Kotorski privrednici koji su prisustvovali sastanku su izrazili zadovoljstvo urađenim, ističući da imaju veliku podršku Opštine Kotor na čelu sa predsjednikom Aprcovićem.