Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

PREDSJEDNIK APRCOVIĆ: HVALA SVIM DRUŠTVENO ODGOVORNIM LICIMA

27.03.2020.
PREDSJEDNIK APRCOVIĆ: HVALA SVIM DRUŠTVENO ODGOVORNIM LICIMA

Prvi čovjek grada Željko Aprcović se u ime Opštine Kotor i svoje lično ime zahvaljuje vlasniku firme "Glosarij" DOO Podgorica Branislavu Martinoviću, koji je izrazio želju da Opštoj bolnici Kotor donira jedan novi respirator.

,,U zajedničkom nastojanju da se zaštitimo od epidemije COVID19, od izuzetne je važnosti sarađivati i osjetiti potrebu da pomažemo jedni drugima, u zavisnosti kako i na koji način je neko u mogućnosti. Poštovanje i ispunjavanje svih preporuka Instituta za javno zdravlje Crne Gore je obaveza svih nas i angažovanjem svakog pojedinca, iz ove bitke izaći ćemo kao pobjednici", kazao je Predsjednik.

On se zahvalio i čelnicima firme Briv Construction koji su uplatili 20 000 eura na zajednički račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, ali i Saši Lekoviću koji je ustupio hotel "Porto In" ukoliko bude neophodno smjestiti u karantin zdravo medicinsko osoblje. Leković je takođe donirao i neophodnu zaštitnu opremu.

,,Ne smijemo zaboraviti naše medicinsko osoblje i napore koje danonoćno ulažu kako bi spriječili širenje virusa, kotorsku Službu zaštite i spašavanja na čelu sa komandirom Maksimom Mandićem, ali ni sve one radnike DOO Komunalno Kotor koji svakodnevno čiste naš grad i u ovakvim uslovima", kazao je Predsjednik.

,,Ovim putem bih se zahvalio svim Kotoranima i Kotorankama koji nesebično pomažu svojim sugrađanima, svim volonterima kojih smo juče imali oko 100, svakom pojedincu koji izdvaja svoje dragocjeno vrijeme i u ovim trenucima nesebično pomažu jedni drugima. Sa ponosom mogu istaći da su moji sugrađani iskazali visok stepen društvene odgovornosti u ovim izazovnim vremenima", zaključio je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcovič.

On je apelovao na sve sugrađane da bez prijeke potrebe ne izlaze iz svojih domova i tako sačuvaju svoje zdravlje, ali i zdravlje drugih.