header image

PRIJEM GENERALNE KONZULICE REPUBLIKE HRVATSKE

17.10.2019.
blog image

Juce je predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović primio generalnu konzulicu Republike Hrvatske u Kotoru Jasminku Lončarević.

,,Zadovoljstvo mi je što ste danas naši gosti, naročito zbog toga što Republika Hrvatska ima jedino konzularno predstavništvo u Kotoru, iako je negdje i logično ako uzmemo u obzir sve veze grada Kotora i Republike Hrvatske,“ najprije je kazao predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

,,U budućnosti bi te veze mogle biti i jače, a to možemo postići zajedničkom saradnjom na nekim budućim kulturnim dešavanjima,“ istakao je predsjednik.
Na sastanku je bilo riječi i o Bokeljskoj mornarici, gostovanju u Beču zajedno sa Gradskom muzikom, kao i o nedavnom susretu sa zamjenicom gradonačelnika Zagreba gospođom Oliverom Majić u Sarajevu.

,,Prvi put sam u Kotoru i zaista sam oduševljena i ljudima i dijelom grada koji sam uspjela da vidim. Drago mi je što ću moći sarađivati sa vama u raznim događanjima, koja su od važnosti za vas, kao i za razvoj dobrih odnosa između Hrvatske i Crne Gore,“ kazala je generalna konzulica Republike Hrvatske u Kotoru Jasminka Lončarević.
Sastanku je prisustvovao i konzul savjetnik Marijan Klasić.