header image

PRIJEM PORODICE IBRAIMI

07.08.2019.
blog image

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, primio je danas porodicu Ibraimi na čiju životnu priču nije ostao imun. Podsjećanja radi, nedavno je na društvenim mrežama kružila slika osmogodišnjeg dječaka Velije koji je gurao korpu za otpatke i na taj način pomagao svojoj babi u održavanju čistoće na autobuskoj stanici u Kotoru. Veliju, kao i njegovog šestogodišnjeg brata Aldijana i devetogodišnju sestru Dželjanu, ostavila je majka i podižu ih otac i baba. “Naš mali veliki sugrađanin je oduševio sve. Kao što znate, predstavnici Opštine Kotor su odmah izašli na licu mjesta da bi pronašli marljivog dječaka. Tada vam je rečeno da ćete biti primljeni u moj kabinet da bismo razmotrili vašu situaciju”, kazao je predsjednik Aprcović. Shodno tome, predsjednik je uručio vaučer za hranu, kao i vaučer za kupovinu odjeće za djecu porodici Ibraimi i na taj način babi i ocu troje maloljetne djece olakšao neki naredni period.
Predsjednik Aprcović je kazao da je primijećeno da djeca idu u vrtić i školu uredni i čisti, da se ulaže maksimalan trud da budu opremljeni, ali i da moraju da uče i napreduju kako bi im život bio lakši nego što je ocu i babi.
“Gledaćemo kroz programe koje imamo namjeru da pravimo, da djeca koja su u stanju socijalne potrebe imaju normalne uslove za život. Sva djeca imaju pravo na iste uslove za rast I razvoj I da ne treba dozvoliti da oskudijevaju u bilo čemu”, zaključio je predsjednik Aprcović.