header image

PRIJEM VATERPOLISTA

24.02.2021.
blog image

Šestoro Kotorana, članova vaterpolo reprezentacije Crne Gore, primio je danas predsjednik Opštine Vladimir Jokić sa saradnicima.

Na nedavno završenom kvalifikacionom turniru u Roterdamu vaterpolisti su izborili učešće na Olimpijskim Igrama. Upravo golom kapitena Draška Brguljana obezbjeđen je odlazak u Tokio.

Selektor Vladimir Gojković u svojoj ekipi broji šestoro Kotorana – Draška Brguljana, Aljošu Mačića, Dušana Matkovića, Miroslava Perkovića, pomoćnog trenera Miodraga Matkovića i ljekara Vladimira Dedovića.

Čestitalući na uspjehu, predsjednik Jokić je istakao da je uspjeh mnogo veći obzirom da poslijednje četiri godine naš grad nema bazen i vaterpolisti dva puta dnevno odlaze na treninge u susjedne gradove.

„Siguran sam da će vaša upornost, disciplina, naporan rad, dovesti do ostvarenja željenih  rezultata i na OI  Tokiju.“- istakao je Jokić

Ono što je sada konačno i izvjesno je da će se sportisti uskoro vratiti u svoj matični bazen, pa će time i ova višegodišnja kriza, sa nedostatkom uslova a samim tim i novih generacija u našem, kotorskom vaterpolu, biti prevaziđena.

Prijemu su, uz predsjednika Jokića, ispred Opštine Kotor prisustvovali potpredsjednici Siniša Kovačević i Nebojša Ševaljević, Tatjana Kriještorac, sekretarka za kulturu, sport i društvene djelatnosti, i Dejan Ognjanović, savjetnik za sport.

 

KABINET PREDSJEDNIKA