Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

PRIJEM ZA DŽIU DŽICU REPREZENTATIVKE

08.06.2018.
PRIJEM ZA DŽIU DŽICU REPREZENTATIVKE

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić i potpredsjednik opštine, i predsjednik Komisije za sport u opštini Kotor Branko Nedović danas su upriličili prijem za džiu džicu reprezentativke Crne Gore, osvajačice medalja na nedavno završenom prvenstvu Evrope, Mirjanu Martinović, Anastaziju Petrović i Biljanu Mitrović.Predsjednik opštine Vladimir Jokić čestitao je našim reprezentativkama na svim rezultatima koje su do sada postigle, uključujući i ove posljednje, i zahvalio se na doprinosu našem gradu i društvu u cjelini, kada su u pitanju borilački sportovi, i sport uopšte.

Predsjednik opštine Vladimir Jokić čestitao je našim reprezentativkama na svim rezultatima koje su do sada postigle, uključujući i ove posljednje, i zahvalio se na doprinosu našem gradu i društvu u cjelini, kada su u pitanju borilački sportovi, i sport uopšte.
Predsjednik je u svoje, i u ime opštine, izrazio spremnost, da se u budućnosti obezbjedi dodatna podrška za individualne sportove, a naročito borilačke, koji u naš grad u kontinuitetu donose odličja sa najvećih takmičenja.
Ovom prilikom, naše sugrađanke su nagrađene od strane opštine sa vaučerom za kupovinu sportske opreme.
Mirjana Martinović, koja je i trenerica Champion kluba iz Kotora, osvojila je zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope Masters kategorija do 62 kg i savladala protivnice iz Holandije i Grčke.
Prvog dana takmičenja Anastazija Petrović i Biljana Mitrović osvojile su bronzanu medalju u duo
sistemu i Mirijana Martinović bronzanu u borbama, u kojima je zabilježila tri pobjede protiv
predstavnica Italije,Slovenije I Holandije i poraz od predstavnice Francuske.
Biljana Mitrović u kategoriji do 49 kg zauzela je peto mjesto u borbama.
U prvom meču je savladala Grkinju, zatim u četvrtfinalu Francuskinju, dok je u polufinalu izgubila od Italijanke i u borbi za treće mjesto je poražena od Ruskinje.
Anastazija Petrović je u kategoriji do 55 kg ostvarila pobjedu protiv predstavnice Švedske i dva poraza od predstavnice Njemačke i u zadnjim sekundama duela od predstavnice Grčke.
Na prvenstvu Evrope koje je održano u Poljskoj učestvovale su 22 države sa oko 450 takmičara.