Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

PRIJEM ZA KREATORE I UMJETNIKE 21. INTERNACIONALNE SMOTRE MODE KOTOR 2018

24.08.2018.
PRIJEM ZA KREATORE I UMJETNIKE 21. INTERNACIONALNE SMOTRE MODE KOTOR 2018

21.Internacionalna smotra mode Kotor 2018. godine pod nazivom „Moda i umjetnost” biće svečano otvorena večeras na trgu pred katedralom Svetog Tripuna u 21.00h.Tim povodom Opština Kotor upriličila je prijem za kreatore Itala Marselju (Italo Marseglia), Hanu Toumu (Hanna Touma), Bjanka Marija Đervaziju (Bianca Maria Gervasio), kao i za umjetnike koji su upotpunili program ovogodišnje smotre.

Ispred Opštine Kotor potpredsjednica Ljiljana Popović Moškov poželjela je dobrodošlicu i istakla značaj smotre mode koja se već 21 godinu održava u Kotoru i zahvaljujući kojoj se grad uvrstio među svjetske prijestonice mode poput Pariza i Rima, a tokom svih godina građanima, posjetiocima i ljubiteljima kulture i mode čast je bila upoznati rad poznatih i priznatih kreatora kao što su Renato Balestra, Jean Paul Gaultier i mnogi drugi. Ove godine revije su uključivale kreatore kako sa domaće scene tako i iz regiona, a da bi okupili što veći broj zainteresovane publike manifestacija se proširila na 4 dana i predstavila u novom svjetlu, te su posjetioci imali prilike uživati u izložbenim modelima ručno rađenog nakita Katarine Zlajić i rukom rađenih cipela autorke Lidije Jovanović. 
Današnjem prijemu prisustvovali su potpredsjednica opštine Ljiljana Popović Moškov, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Jelena Vukasović, organizatori iz modne agencije „Fabrika“ i kreatori.
Za sve zainteresovane posjetioce za obje večeri revije karte će biti dostupne na punktu na samom ulazu u trg ispred katedrale Svetog Tripuna (ispred vrata Fakulteta za turizam i hotelijerstvo) od 18.00h do samog početka revije. Cijena karte je 10.00 eura, a važi za dvije osobe.