Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

PRIJEM ZA NAJBOLJE KOTORSKE ĐAKE

15.06.2018.
PRIJEM ZA NAJBOLJE KOTORSKE ĐAKE

Prijem dobitnika nagrade „Luča" upriličen je danas u Palati Bizanti gdje su najbolje kotorske đake pozdravili predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i predsjednica gradske Skupštine Dragica Perović. Gradonačelnik Jokić je najprije čestitao učenicima na značajnom uspjehu koji su postigli. „ Današnji dan, iako vam se možda to u ovom trenutku ne čini tako, u mnogome opredjeljuje kako će vaši životi sjutra izgledati. Vi iz osnovnih škola ćete se lako upisati u Gimnaziju koja je preduslov za buduće fakultetsko obrazovanje, a srednjoškolci će lakše birati fakultete i lakše ih upisivati, dok će oni koji se opredijele da poslije srednje škole počnu sa nekim poslom – lakše biti primljeni na te poslove. Kada počnete da ubirate plodove vašeg truda – vidjećete koji je značaj ovog vašeg uspjeha" – poručio je Jokić. On je najboljim kotorskim učenicima poručio da ne smiju zaboraviti kako se svaki trud itekako isplati.

„ Iako trenutno živimo u vremenu u kojem se čini da biti dobar đak nije nešto što donosi rezultate – to je samo privremeno. Na kraju se oni ljudi koji vrijede i koji se trude - prepoznaju. Siguran sam da će se naš grad po vama prepoznavati gdje god odete, a mi ćemo vas čekati da se ovdje vratite i da zajednički činimo Kotor mnogo boljim mjestom za život" – rekao je Jokić.
Predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović kazala je da pred mladim i talentovanim ljudima uvijek ima tremu.
„ Neka vam ovo bude samo jedna u nizu diploma koja će vam se tokom školovanja i tokom života dodjeljivati zbog vašeg rada. Vjerujete sebi i svojim sposobnostima i neka vam to bude vodilja. Rad će vas činiti još boljim osobama, a vi ste to i do sada zalaganjem i trudom pokazivali" – poručila je, između ostalog, Perović.
Opština Kotor prijem je organizovala za šezdesettri dobitnika diplome „Luča" – devetnaest osnovaca i četrdesetčetiri srednjoškolca.
Prijemu su prisustvovali i potpredsjednici lokalne uprave Ljiljana Popović Moškov, Branko Nedović i Milivoje Samardžić