Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

RADOVI NA PROJEKTU BIGOVA BAY POČINJU SREDINOM AVGUSTA

27.07.2020.
RADOVI NA PROJEKTU BIGOVA BAY POČINJU SREDINOM AVGUSTA
U narednom periodu strategija izgradnje Kotora biće usmjerena na buduće respektabilne turističke kapacitete. Kako je istakao prvi čovjek Kotora Željko Aprcović, na velikom dobitku će biti svi lokaliteti koji korespondiraju sa budućim rizortom Bigova Bay.
,,Sam podatak da je cca 300 miliona eura vrijednost ovog projekta, da ćemo imati referentne hotele u tom dijelu opštine Kotor, prestižne hotelske komplekse, dovoljno govori o tome da ćemo u narednom periodu pozicionirati Kotor ne samo kao izletničku destinaciju, već kao destinaciju koja će da živi 12 mjeseci", kazao je predsjednik Aprcović.
On je podsjetio i na projekat pothodnika kao pomoćnog saobraćajnog objekta koji je okončan u rokovima i najavio dodatne investicije u kontakt zonu oko samog pothodnika i Luke Kotor.
 
,,Tu ćemo osmisliti nove zelene površine i prostor za odmor svih naših sugrađana i turista. Ubrzano radimo na rješenju parka ispod Citadele, u smislu raspisivanja oglasa za rekonstrukciju fontane. Stoga, svi oni koji budu dolazili kroz pothodnik imaće jednu potpuno drugačiju vizuru grada u odnosu na ono što je sadašnje stanje", dodao je Predsjednik.
 
Prvi čovjek Opštine je kazao i da je za očekivati da će se početkom avgusta, nakon usvanja PUPa, stvoriti neophodni preduslovi za izgradnju hotela iz lanca Marriott. Takođe, kada je posrijedi projekat izgradnje žičare Kotor - Lovćen, Komisija za otvaranje ponuda je u predhodnih nekoliko dana radila na odabiru najpovoljnijeg ponuđača.
"Nadam se da ćemo u roku od četiri do pet dana imati konačan predlog prema Vladi kako bi se dodijelio koncesioni ugovor. To je izuzetno značajan infrastrukturni projekat vrijedan cca 24 miliona eura koji će pružiti svim turistima jedan nestvaran doživljaj, i moram da istaknem, prema onome što kaže struka, da će to biti jedan od najljepših projekata na svijetu", ocijenio je predsjednik Opštine Željko Aprcović.
 
Opština je uputila brojne donacije u obrazovni sistem, a plan je i da svi đaci osnovnih škola dobiju besplatne udžbenike za školsku 2020/21. godinu. Priprema se i Omladinski centar gdje će najmlađi Kotorani imati prostor za druženje, a Aprcović je najavio i rekonstrukciju Dnevnog centra za najstariju populaciju i skori početak izrade 167.000 eura vrijedne zaobilaznice oko Srednjoškolskog centra.
 
Fotografija Ranko Maraš.
 
Kompletan intervju možete poslušati na sljedećem linku: