Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

REAGOVANJE NA SAOPŠTENJE OO DPS KOTOR

22.08.2018.
REAGOVANJE NA SAOPŠTENJE OO DPS KOTOR

Najnovije saopštenje OO DPS Kotora, koje obiluje uvredama i neprimjerenom terminologijom direktno upućenih na adresu Predsjednika Jokića i kolateralno na mene, kao Predsjednicu Skupštine, od nekoga ko je višedecenijski bio vlast u Kotoru, u normalnim okolnostima zaista ne bi zavređivalo moju pažnju. Ovo posebno i zato jer su svoj sud o toj ex vlasti građani Kotora dali 2016. godine, na oktobarskim izborima.Međutim, neistine kvalifikovane kroz izraze: „zloupotreba položaja, unizio odbornike, obesmislio rad Skupštine, samovoljno umjesto Skupštine, mimo konsultacija sa parlamentarnim strankama, anuliranja vrijednosti parlamenta, bahatost je uzela maha, arogantna lokalna vlast itd, itd....“, a sve i samo zato što je Predsjednik Jokić radio u skladu i na osnovu čl. 59 Zakona o lokalnoj samoupravi, uz stopostotnu moju saglasnost, traži i dobija moju reakciju, uz konstataciju da ko gubi ima pravo da se ljuti i kleveće. Ali, ipak i to ima svoj prag!

Nebulozne optužbe za bezakonje i da je zloupotrebljen zakon jer se ad litera primijenio čl. 59 Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je donio taj isti DPS, vjerovatno sa ubjeđenjem da će samo oni donositi odluke i da nikada neko drugi neće doći u situaciju da koristi te iste odredbe, je no comment! Ustvari DPS se preračunao i sada im preostaje da samo konstatuju učinjeno i da se jalovo bune. 
Stoga, iz istih razloga je očekivano i potpuno normalo moje ponašanje, u odnosu na odluke Predsjednika Jokića, čije donošenje u potpunosti korespondira sa načelom legaliteta i legitimiteta. A posebno i zato jer postoje opšte poznati razlozi, sa kojima su upoznati svi odbornički klubovi u SO Kotor, koji su bili limitirajući faktor zbog kojih se nije mogao organizovati nastavak nezavršene XVI SO, kao i održavanje XVII SO. Uz to, postignut je nedvosmisleni dogovor da avgust mjesec bude mjesec kada SO, zbog vrućine i godišnjih odmora, treba da zastane sa radom. Stoga licitiranje ima li ili nema vladajuće većine neka prepuste nama samima, uz moje pitanje koja ih je golema nevolja natjerala da primaju političke autogolove i da se pozivaju na skakavac razloge, ili pak odgovor leži u nedavnoj medijskoj najavi nastavka sudskog spora funkcioneru kotorskog DPS-a u kojem se kao potencijalni svjedok, na zahtjev oštećenog, pominje i Milo Đukanović. 
Naravno, svi oni koji ne misle tako imaju na raspolaganju dozvoljena pravna sredstva i institucije pred kojima mogu pokrenuti postupak preispitivanja zakonitosti Odluka, koje su donijete na osnovu zakona u korist svih građana i na dobrobit grada Kotora.

Predsjednica SO Kotor
Dragica Perović