Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Saopštenje - Pijaca

08.06.2015.
Saopštenje - Pijaca

Rješenjem broj: 0302/4-1 od 03.02.2015 godine Uprave za inspekcijske poslove - Odsjek za veterinarsku inspekciju - zabranjena je prodaja hrane životinjskog porijekla (mlijeko i mliječni proizvodi, proizvodi od mesa, jaja, riba, med, i dr) izvan kućica i naloženo DOO “KOMUNALNO KOTOR“ KOTOR da otkloni nepravilnosti do 11.02.2015 godine (obezbijedi dovoljan broj ormara za garderobu zaposlenih, odvoji prostor za svježu ribu, rashledne vitrine, uz uredno vođenje higijenske prakse za uredno vođenje temperature na rashladnim uređajima).DOO “KOMUNALNO KOTOR“ KOTOR je u dogovoru sa korisnicima objekata ispunilo obaveze iz navedenog Rješenja osim prostora za prodaju ribe gdje je urađen idejni Projekat.. Napominjemo da se radi o kratkom roku i poštovanje odredbi Zakona o javnim nabavkama

Rješenjem broj :0302/4-1 od 19.05.2015 godine Uprave za inspekcijske poslove - Odsjek za veterinarsku inspekciju - zabranjuje se prodaja hrane životinjskog porijekla i naređuje se uklanjanje uređaja i opreme za ovu vrstu hrane na koje je DOO “KOMUNALNO KOTOR“ KOTOR izjavilo žalbu uz osnovno obrazloženje da se radi o pijaci tradicionalnog značaja, uz činjenicu da je teško vršiti veću rekonstrukciju pijace u kratkom roku i u gradu pod zaštitom UNESCO-a.
U koordinaciji sa veterinarskom inspekcijom i shodno zahtjevu društva - dana 02.06.2015. godine dozvoljava se promet namirnicima životinjskog porijekla subotom od 07h do 11h do 01.10.2015. godine.
Nakon isteka ovog roka DOO “KOMUNALNO KOTOR“ KOTOR mora obezbijediti uslove iz navedenih rješenja, koja se odnose na promet hrane životinjskog porijekla.
Napominjemo da se ne radi o zatvaranju pijace, nego obezbjeđenje određenih uslova za promet određene vrste hrane, koje će DOO “KOMUNALNO KOTOR“ KOTOR uz obezbjeđenje potrebnih finasijskih sredstava nastojati ispoštovati.

S E K R E T A R

Zoran Stanković dipl.ing.