Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

SASTANAK SA UČESNICIMA U PROJEKTU RESTAURACIJE GRADSKIH VRATA

31.05.2018.
SASTANAK SA UČESNICIMA U PROJEKTU RESTAURACIJE GRADSKIH VRATA

Predsjednik opštine Kotor, Vladimir Jokić i potpredsjednik Branko Nedović sa saradnicima upriličili su prijem za predstavnike Zajednice Italijana Crne Gore i izvođače radova iz Italije, nakon uspješno završenog projekta restauracije troje gradskih vrata. Predsjednik Jokić izrazio je zadovoljstvo povodom susreta, nakon završetka radova, i posebno zbog činjenice da su radovi završeni u tačno planiranom roku.  U svoje ime i u ime opštine Kotor uputio je zahvalnost svim učesnicima u projektu, uz želju i očekivanje da će ovo biti prvi u nizu projekata koji će biti zajednički realizovan  kada su u pitanju zidine i kulturna baština Kotora.

Predsjednik Zajednice Italijana Crne Gore, arhitekta Aleksandar Dender zahvalio se predsjedniku Jokiću, i istakao da bez njegovog angažmana i doprinosa realizacija ovog projekta zasigurno ne bi bila ostvarena na ovaj način.

Arhitekta Adelmo Lazzaro, u ime firme Laira, i kolega iz Italije koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta, a koji predstavljaju jedan od najboljih timova u Italiji za izvođenje projekata ove vrste, istakao je da je za njih ova restauracija predstavljala pravi  izazov,  i da je sa više aspekata ovaj projekat za njih bio veoma značajan.

Predsjednik opštine uručio je prigodne poklone predstavnicima Zajednice Italijana kao zahvalnost za inicijativu i angažovanje da ovaj projekat bude pokrenut i uspješno realizovan.

Dogovoreno je da će se krenuti sa pripremom novih projekata, koji će biti nastavak uspješno uspostavljene saradnje između regije Veneto i opštine Kotor.

Nakon sastanka, predstavnici opštine Kotor sa partnerima iz Italije uputili su se na Gurdić, gdje su zajednički inaugurisana južna gradska vrata.