Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

STVORENI PREDUSLOVI ZA POTPUNO PREUZIMANJE POSTROJENJA NA KLAČINI OD STRANE OPŠTINA KOTOR I TIVAT

30.08.2019.
STVORENI PREDUSLOVI ZA POTPUNO PREUZIMANJE POSTROJENJA NA KLAČINI OD STRANE OPŠTINA KOTOR I TIVAT
Sa predsjednikom Opštine Tivat Sinišom Kusovcem, predstavnicima vodovodnih preduzeća Tivta i Kotora, kao i predstavnicima kompanije WTE, danas je u Opštini Kotor potpisan aneks 4a izvođačkog ugovara za projekat Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali IV - Tivat i Kotor. Kako je kazao predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović „definitivno su stvoreni preduslovi za ono što je ostalo za realizaciju ovog izuzetno značajnog infrastrukturnog objekta, a tiče se obuke kadrova koji će upravljati postrojenjem za preradu otpadnih voda.“ Predsjednik je istakao da je od kraja jula cilj Opština Tivat i Kotor preuzimanje postrojenja do 28. februara 2020.godine. “Shodno rokovima iz Aneksa 4a koji suštinski predstavlja sporazum o razumijevanju, s obzirom na rok njegovog trajanja, najduže tri mjeseca, u najskorijem roku, a po mom dubokom ubjeđenju u narednih mjesec i po dana koncipiraćemo Aneks 4a. Na taj način će se definisati sva međusobna prava i obaveze i zaključiti ovaj izuzetno važan posao, ne samo za Opštine Tivat i Kotor, nego i za cijelu Boku i državu Crnu Goru,“ zaključio je predsjednik Aprcović.
Siniša Kusovac, predsjednik Opštine Tivat, rekao je da je današnje potpisivanje Aneksa pretposljednji stepenik u realizaciji zaokruživanja čitavog projekta postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. On se zahvalio kolegama i predstavnicima ispred WTE-a na razumijevanju i kvalitetnoj komunikaciji prilikom pregovora za potpisivanje aneksa.
Direktor WTE-a Hubertus Schütte je istakao da je ovaj projekat u posljednje četiri godine sprovođen na nivou povjerenja i dobrih namjera. Već od 1. septembra, kazao je gdin. Schütte, započinje period upravljanja postrojenjem, izražavajući nadu da će postrojenjem upravljati visokokvalitetni kadar, kako je sistematizacijom i predviđeno, a potvrdili su predsjednici Opština Kotor i Tivat.
Postrojenje za tretman otpadnih voda za Opštine Kotor i Tivat pušteno je u rad u julu 2016. godine, nakon samo 16 mjeseci od početka radova i vrijedno je 10,3 miliona eura.