Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

SVEČANI PRIJEM ZA LUČONOŠE U PALATI BIZANTI

25.06.2024.
SVEČANI PRIJEM ZA LUČONOŠE U PALATI BIZANTI

Opština Kotor priredila je danas u palati Bizanti svečani prijem za učenike dobitnike diplome „Luča“. Maturantima je diplome uručila predsjednica Skupštine opštine Kotor Maja Mršulja, a polumaturantima potpredsjednik Opštine Kotor Nebojša Ševaljević.

„Čestitam svima, a naričito vama koji ste najbolji od najboljih, dobitnici vrijednog priznanja 'Luča'. Ovom prilikom pozdravljam i vaše profesore i nastavnike. Nastavite da budete kao do sada i ne sumnjam da čete postiči veliki uspjeh kako za vas, tako i za vaše porodice i čitavu zajednicu“, kazala je Mršulja.

Potpredsjednik Ševaljević istakao je da mu pričinjava izuzetno zadovoljstvo da u palati znamenite kotorske porodice čestita učenicama na najznačajnijem školskom priznanju.

Lijepa višegodišnja praksa neposrednog susreta predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića sa dobitnicima „Luče“ ove je godine zbog zdravstvenih razloga predsjednika nadomještena njegovom pisanom porukom najboljim kotorskim učenicima.

„Često sam, družeći se sa vašim prethodnicima, isticao kako su mladi ono najbolje što Kotor ima. Upravo to želim poručiti i danas, najiskrenije vam čestitajući na vrijednim priznanjima, uloženom trudu i želji da budete iznadprosječni. A biti iznad prosjeka kotorska je konstanta zbog koje vjekovima naš grad ima svjetsku prepoznatljivost i značaj koji prevazilazi i mnogo veće sredine nego što je naš zaliv. Vaše znanje dio je tog viševjekovnog tkanja, a vaše zalaganje kotorsku budućnost, uvjeren sam, čini još sigurnijom“, Jokićeva je poruka, kojom „lučonošama“ želi kontinuitet uspješnog obrazovanja, a najprije, kao je podvukao, zabavno i sadržajno ljeto.

Diploma „Luča” priznanje je koje se dodjeljuje učenicima za izuzetne rezultate u učenju, a ove godine 54 đaka iz Kotora zavrijedilo je ovu vrijednu diplomu.

Dobitnici nagrade „Luča 1“ iz Gimnazije su Nikoleta Stešević, Ivana Penda i Ana Marija Salamadija, dok su dobitinici „Luče 2“ Olga Đukanović, Katarina Jelić, Tereza Rajman, Anja Unkašević, Vladana Đukanović, Katarina Želalić, Nataša Želalić, Barbara Rađenović, Maša Katić, Katarina Karadžić, Dajana Milinić, Teodora Biskupović, Andreja Lazarević, Bojana Jovanović, Jovana Subotić, Nikolina Vukmirović, Anđela Krivokapić, Nikolija Giljača i Marin Milošević.

U Pomorskoj školi dobitnici „Luče 1“ su Mila Malović, Luka Whyte, Ivan Đurić i Andrea Čavor, a dobitnici „Luče 2“ Vuk Mandić, Danilo Stojković, Andrej Lakić, Jovan Perović, Bogdan Vučeljić, Sergej Stojković i Nikola Petrov. Lana Đuričić, učenica iz Kotora dobitnica je „Luče 2“ u Srednjoj muzičkoj školi u Tivtu.

Najbolji učenici OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ sa diplomom „Luča 1” su Savo Ivanišević, Nikolina Dževerdanović, Nikolas Katharos, Milica Kovač, Maša Nikolić, Ema Rovčanin, Dario Kelemen i Luka Radonjić. Sa ovom diplomom iz OŠ „Njegoš“ su Ena Kaluđerović, Ena Obradović, Marija Ivanović, Jovan Knežević, Lazar Bogdanović, Alek Boškovski, Nina Đuković, Momčilo Marković, Nikolina Milošević i Milica Mačić, iz OŠ ,,Veljko Drobnjaković“ Stanko Ćatović i Nina Jovanović,  te učenici OŠ ,,Nikola Đurković“ Danica VukadinovićLuka Giljača, Petar Ercegović i Milan Begović

Diplomu „Luča 1” u ŠOSMO „Vida Matjan” dobili su Vjera Radulović, Vojislav Marković i Lara Pavićević, dok je dobitnica „Luča 2” Jovana Šujica.

Opština Kotor nagradila je nosioce diploma „Luča“ knjigama Rista Kovijanića „Kotorski medaljoni” i dr Miloša Miloševića “Pomorski trgovci, ratnici i mecene”, kao i novčanim nagradama. Po sto eura izdvojeno je „lučonošama“ iz osnovne škole, a po 200 eura srednjoškolskim dobitnicima diplome.

Svečanom prijemu prisustvovala je i sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Tatjana Kriještorac, koja je biranim riječima čestitala učenicima na izvanrednom uspjehu.