Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

U ZAGREBU ORGANIZOVANA RADIONICA ZA INTERREG IPA PROGRAM

19.02.2020.
U ZAGREBU ORGANIZOVANA RADIONICA ZA INTERREG IPA PROGRAM

Predstavnici vodećih partnera na projektima ugovorenim u okviru Prvog poziva za dostavljanje projektnih prijedloga za Interreg IPA Program prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. prisustvuju radionici koja se održava danas u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Evropske unije u Zagrebu. Radionicu organizuju Upravljačko tijelo i Zajednički sekretarijat kako bi olakšali pripremu finalnog projektnog izvještaja.

Osim uvodnog dijela u kojem su predstavljeni praktični savjeti u vezi sa pripremom projektnog finalnog izvještaja, dnevni red radionice predviđa i rad u grupi vezan najprije za prijavljivanje ostvarenja projektnih outputa te pripreme odgovarajućih dokaza o njihovim ostvarenjima koje je potrebno priložiti finalnom izvještaju.

Takođe, radionica je prilika da predstavnici vodećih partnera razjasne eventualne nedoumice u vezi sa finalnim izvještavanjem, razjasne eventualna ostvarenja projektnih outputa, kao i sprovedenih aktivnosti.
Obuci u ime Opštine Kotor – vodećeg partnera na projektu BACAR, prisustvuje koordinatorka opštinske Kancelarije za međunarodnu saradnju i menadžerka projekta Jelena Stjepčević.

Događaju su prisustvovali predstavnici Zajedničkog sekretarijata i nacionalnog tijela iz Crne Gore.
Partneri projekta čiji je opšti cilj „jačanje institucionalne infrastrukture i usluga u sektoru malih i srednjih preduzeća sa ciljem jačanja konkurentnosti kroz izgradnju pristupa klastera u sljedećim oblastima: kreativne industrije, turizma i ruralnog razvoja” su: Privredna komora Crne Gore, Javna institucija RERA SD za razvoj Splitsko-dalmatinskog okruga, Ministarstvo gospodarstva/privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije i Privredna komora Republike Srpske-Područna privredna komora Trebinje.