Kotor

Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Uspješna relizacija projekta vodosnabdjevanja

11.08.2014.
Uspješna relizacija projekta vodosnabdjevanja

Dans je u Opštini Kotor organizovana konferencija za medije povodom uspješne realizacije projekta rekonstrukcije na dijelu vodovodne infrastrukture. Ovim projektom omogućeno je da se vodom iz Regionalnog vodovoda snabdijevaju dijelovi Dobrote od Kampa do Ljute, kako bi u periodima zaslanjenja lokalnih izvorišta ovi djelovi grada imali vodu visokog kvaliteta. Takođe, rekonstrukcijom šahtova i cjevovoda u Škaljarima, omogućena je distribucija veće količine vode potrošačima ovog naselja , kao i bolja raspodijela iz Škaljarskog rezervoara prema Muu i Prčanju.


Konferenciju je otvorila predsjednica Opštine Kotor Marija Ćatović, koja je istakla značaj ovog projekta: "Danas smo se okupili kako bi smo skrenuli pažnju na jedan veoma značajan projekt za građane Kotora, koji je realizovan zajedničkim naporima Regionalnog vodovoda, Opštine Kotor i lokalnog preduzeća Vododov i kanlizacija Kotor. Ovim putem želim da se zahvalim upravo njima na saradnji, jer smo omogućili da građani jednog djela grada od Kampa do Ljute, usled zaslanjenja lokalnih izvorišta dobijaju vodu dobrog kvaliteta iz Regionalnog vodovoda. " - saopštila je Ćatović.
Predsjednica Ćatović je istakla da su se u vodovodno - kanlizacionu infrastrukturu do sada uložila velika sredstva, ali da će i ubuduće biti rađeno na smanjenju gubitaka i evidentiranju propusta, kako bi se postojeća mreža sanirala.
Zatim se novinarima obratio g-din Goran Jevrić, direktor Javnog preduzeća Regionalni vodovovod, koji se osvrnuo na tehničke datalje samog projekta. Prema njegovim rječima ne samo građani na prostoru Dobrote, već i građani Škaljara, ali i Mua i Prčanja će imati velike benefite od ove investicije, jer je značajno povećan kapacitet vode u rezervoarima.
" Želim da istaknem, da ovakav pozitivan primjer saradnje, kakav ima Regionalni vodovod sa Opštinom Kotor, treba da podstakne i ostale opštine u Crnoj Gori, jer se samo partnerskom i profesionalnom saradnjom i podrškom, mogu riješiti decenijski problemi vodosnbdjevanja u primorskim opštinama. Regionalni vodovod je obezbjedio finansijska sredstva za ovu investiciju, kako bi omogućio građanima Kotora pitku vodu, a samim tim bolje uslove života na ovom prostoru" -rekao je Jevrić.
On se zahvalio Opštini Kotor na uspješnoj četvorogodišnjoj saradnji, alli i izvođačima radova na projektu preduzeću "Đokić Group", na posvećenosti u njegovoj realizaciji.